Печемо паску: рецепти від Алли Аліпової

0
-1
Печемо паску: рецепти від Алли Аліпової
Волинянка Алла Аліпова працює кухарем шкільної їдальні у селі Затурці Локачинського району. У вільний від роботи час залюбки випікає короваї на замовлення. А родину частенько балує смачними тортиками, рулетами, пиріжками.

Із читачами «Волинь24» пані Алла поділилася випробуваними рецептами паски та бісквіту.

«Спробуйте, у вас неодмінно вийдуть пишні пасочки і пухкі коржі! Тільки не забувайте, що всі продукти для тіста мають бути свіжі і кімнатної температури, а борошно ‒ просіяне», ‒ підбадьорила господинь Алла Аліпова.

Паска

На 1 л теплого молока: 125 г дріжджів, 0,5 л сметани, 20 домашніх яєць (5 цілих і 15 жовтків), 1 кг цукру (хто любить дуже солодке, може додати ще 200 г), 250 г масла, 100-150 г маргарину, 50 мл олії, 2 ст. ложки меду, ванілін. Хто любить, може додати до тіста родзинки, цукати, апельсинову цедру.

Випічка буде смачнішою, якщо цукор підсмажити до рудого кольору. За цим рецептом великодній хліб вийде ніби «вологий», не крихкий.

Бісквіт

4 яйця (відокремити білки від жовтків). Білки збити з цукром до пишної піни, додати жовтки. Додати 3 ст ложки олії, 1 ст ложку оцту, склянку щойно просіяного борошна, пачку розпушувача. Випікати на вистеленій пергаментом формі при 180 градусах 25-30 хв.

Якщо хочете спекти корж із какао, то від склянки борошна відсипати 2 ст л і додати стільки ж какао.

Крем: сиркова маса (200 г), кілька ложок сирого згущеного молока, трішки м‘якого масла. Такий крем в міру зволожить коржі, вони не потребуватимуть додаткового просочування.

З такого тіста можна робити рулети. Крем ‒ на вибір господині: сметанний або масляний, можна додавати чорнослив або горіхи.

Оксана КУЦИК ("Волинь24")
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні