«Ми не сидимо в кабінетах»: як працюють рекрутери на Волині

0
-2
«Ми не сидимо в кабінетах»: як працюють рекрутери на Волині
За 2019 рік послугами рекрутерів Волинського обласного центру зайнятості скористалося 3265 роботодавці. Вдалося працевлаштувати 2246 осіб. Про це йшлося у п’ятницю, 28 лютого, під час прес-конференції директора ВОЦЗ Романа Романюка «Практики впровадження рекрутингових форм роботи з роботодавцями».



До розмови долучилися роботодавці, з яким триває активна співпраця: директор ТОВ «Енергозбереження Волинь» Руслан Котик, директор ТОВ «Сіті кард систем» Яхші Мустафа Садик та директор БК «Інвестор» Андрій Разумовський.



- Ми з центром зайнятості тісно співпрацюємо три роки, - розповів Руслан Котик. – Можу сказати, що хоч на ринку багато різних агентств, які займаються працевлаштуванням, але працівники ВОЦЗ працюють дуже професійно, вони прекрасні психологи. За останні три роки у нас дуже хороше враження від роботи служби зайнятості.



Як пояснив Роман Романюк, рекрутинг – відносно нова послуга ВОЦЗ. Її суть - фахівці служби зайнятості шукають персонал серед тих, хто не перебуває на обліку в центрі зайнятості. Усього на Волині у філіях ВОЦЗ працюють 16 фахівців-рекрутерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські роботодавці можуть скористатися безплатними послугами служби зайнятості

Андрій Разумовський зауважив, що останнім часом завдяки активній співпраці з ВОЦЗ вони чимало працівників знаходять саме з допомогою рекрутерів. І запропонував створювати більше каналів комунікації, щоб роботодавець міг постійно бути в курсі нових резюме, як з’являються на ринку праці.



Рекрутери людей, які намагаються самостійно знайти роботу, знаходять у соціальних мережах, на сайтах, через оголошення. Усього мають банк резюме майже з десяти тисяч потенційних працівників. Ця інформація оновлюється щодня.



ВОЦЗ активно задіюють сучасні інструменти роботи: інтернет-ресурси з пошуку роботи, інтерактивну карту вакансій, створили онлайн-анкету пошукача роботи, проводять Skype-співбесіди та мають базу відеорезюме. Фахівці з рекрутингу працюють з людьми і під час тематичних акцій просто на вулицях міст Волині.



Як розповів Роман Романюк, скоро з’явиться ще один інструмент, який полегшить комунікацію між секретерами, роботодавцями і по шукачами роботи: наразі розробляють чат-бот в Телеграм для допомоги в пошуку роботи та працівників.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні