У Луцьку – спроба силового захоплення території підприємства

4
6
У Луцьку – спроба силового захоплення території підприємства
У Луцьку – черговий скандал навколо території підприємства «Волинь-Лада», розташованого на вулиці Кільцевій, 1 (поблизу вулиці Трункіна).

Цього тижня працівники приватної фірми «Ягуар-Сервіс» двічі намагалися взяти під охорону два з 11 приміщень, розташованих на території ЗАТ «Волинь-Лада». Показували копії договору про охорону нібито з власником цих приміщень Миколою Миколайовичем Кобаком. Представники «Волинь-Лади» і орендарі приміщень на цій території не дозволили їм це зробити.

У «Волинь-Ладі» вважають, що приміщення Микола Кобак здобув незаконно. Тому подали в суд про визнання свідоцтв на право власності недійсними.

Не чекаючи рішення суду, Микола Кобак уклав договір про охорону приміщень з приватною фірмою «Ягуар-Сервіс», працівники якої 20 і 21 лютого намагалися потрапити на територію «Волинь-Лади».

Під час цих спроб юрист «Волинь-Лади» Олена Черьомуха неодноразово викликала поліцію. Слідчий Луцького відділу поліції Юрій Маркевич, за словами Олени Черьомухи, 21 лютого хотів завести охоронців «Ягуар-Сервіс» на територію підприємства. Юрист підприємства поскаржилася на його дії в територіальне управління ДБР, розташоване у Львові, і в управління внутрішньої безпеки у Волинській області Нацполіції.

Спроби виявились невдалими, охоронці «Ягуар-Сервіс» поїхали геть.

Працівники «Волинь-Лади» і орендарі приміщень на їхній території забарикадували в’їзні ворота автомашинами.



ЧОМУ ВИНИК СПІР?

Підприємство «Волинь-Лада» перебуває у стані ліквідації. Свого часу воно брало кредити під заставу майна. Через невчасну сплату боргових зобов’язань два приміщення були виставлені на аукціон. Їх придбав Микола Кобак, тож уже понад рік заявляє право розпоряджатися ними.

У представників «Волинь-Лади» – інша версія. Юрист підприємства Олена Черьомуха стверджує, що ліквідація добровільна, щоб реорганізувати діяльність між акціонерами, яких є більш ніж 90.

«Ця ліквідація не пов’язана з тим, що ми припиняємо фактичну діяльність через банкрутство. А для того, щоб реорганізувати діяльність між акціонерами безпосередньо. То ще з 2010 року триває цей процес», – каже пані Олена.

За її словами, жодних корпоративних правовідносин із Миколою Кобаком у «Волинь-Лади» немає.

Олена Черьомуха каже: про продаж приміщень з аукціону у «Волинь-Ладі», не знали.

«Нам надійшов лист 22 грудня 2018 року про те, що відбулися електронні торги щодо продажу об'єктів, які розташовані на вулиці Кільцевій, 1 у місті Луцьку. Ми одразу ж зробили відповідні запити, звернулися в суд, тому що в нас рішень суду про стягнення кредитної заборгованості не було. Ми виявили те, що приватним виконавцем Ігорем Шульженком, який на Конякіна, 24 перебуває, було реалізовано це майно. Це колишній працівник ПАТ «ОТP банк», який фактично був юристом саме по кредитних угодах, які дійсно мали місце з нашим товариством ще в 2007-2008 роках», – коментує юрист «Волинь-Лади».

Згідно з чинним законодавством, якщо відбувається продаж арештованого майна, організатор електронних торгів має протягом 5 робочих днів видати акт покупцю, а нотаріально засвідчені копії акта надсилає іпотекодержателю та іпотекодавцю.

У відповіді на запит ЗАТ «Волинь-Лада» Державне підприємство «СЕТАМ», яке організовує електронні аукціони, зазначило: «Станом на 10.01.2019 Акти від приватного виконавця виконавчого округу Волинської області Шульженка І.С. до ДП «СЕТАМ» не надходили».



За словами Олени Черьомухи, 4 березня цього року у Луцькому міськрайонному суді має відбутися підготовче засідання у справі про розгляд позову «Волинь-Лада» до Кобака Миколи Миколайовича і інших про визнання свідоцтв на право власності недійсними.

«Навіть в автоматизованій системі реєстру виконавчих проваджень акти, які пред'являє Кобак, зовсім інші, – стверджує Олена Черьомуха. – Неозброєним оком видно факти підробки. Наприклад, згідно з цими актами, підставою набуття права власності є нібито сплата Кобаком близько 3 мільйонів 400 тисяч гривень за два об’єкти нерухомості площею близько 1900 квадратних метрів. В акті, який він пред’являє, написано, що він сплатив 3 мільйони 400 тисяч з чимсь, а в реєстрі виконавчих проваджень зафіксовано тільки 1 мільйон 139 тисяч гривень».

Крім того, зазначає юрист «Волинь-Лади», на неодноразові запити суду Микола Кобак не надав документів, які підтверджують сплату цих грошей.

«Тому ми вважаємо, що є всі підстави вважати його учасником злочинної схеми набуття чужого майна у власність», – резюмує Олена Черьомуха.

ЩО ВІДБУЛОСЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ 20 І 21 ЛЮТОГО?

Олена Черьомуха називає дії Миколи Кобака спробою рейдерства.

21 лютого на своїй сторінці у фейсбуці вона написала: «Беспрєдел» «у погонах». П’ята спроба силового захвату території ЗАТ «Волинь-Лада» Кобаком Миколою за протиправних дій приватної фірми «Ягуар-Сервіс» та слідчого Луцького ВП ГУНП у Волинській області Маркевича Юрія по вул. Кільцевій,1 в м. Луцьку».



За словами юриста «Волинь-Лади», перша спроба завести на територію підприємства охоронців приватної фірми «Ягуар-Сервіс» відбулася в четвер, 20 лютого.

«З 9-ї години ранку вона почалася. Тривала вона до 20-ї години вечора. Було безліч викликів на лінію 102. Приїжджала також слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції. І вже в кінці черговий наряд патрульної поліції з’ясував нашу законність перебування на території підприємства. Тому що в нас є державний акт на цю територію. Так само в нас є реєстрація права власності. Тривають судові суперечки. Пояснили цим охоронникам, що підстав їхньому перебуванню тут немає, і вони покинули цю територію», – розповіла Олена Черьомуха в коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

У п’ятницю, 21 лютого, на території «Волинь-Лади» працівники підприємства виявили невідомих осіб, які здійснювали фото- і відеофіксацію з автомобіля.

«Вони під виглядом, що їдуть ремонтувати автомобіль, заїхали на територію близько 9-ї години, і їх пропустили, – розповідає Олена Черьомуха. – Десь після 14-ї години наші охоронники побачили, що ніхто з тієї машини не виходив, а здійснюють фотографування, набрали наше керівництво. І вже тоді наші керівники, підійшовши до цього автомобіля, побачили, що вони фотографують, збирають інформацію.

Ми з цього приводу зателефонували на лінію 102, викликали патрульну поліцію. Тому що є така стаття 182 Кримінального кодексу – незаконне збирання інформації, що має ознаки кримінального злочину.

Коли ми почали спілкуватися з тими хлопцями, які були в тому автомобілі, то ми впізнали одного із охоронників, які в четвер намагалися силоміць захопити нашу територію».

Працівники «Волинь-Лади» зателефонували на 102.

«Прибула патрульна поліція, яка сказала, що вбачає тут ознаки злочину, і сказали чекати працівників слідчо-оперативної групи», – розповідає юрист.

За словами Олени Черьомухи, прибувши на виклик, слідчий Луцького відділу поліції Юрій Маркевич замість з’ясування всіх обставин, поспілкувавшись із адвокатом Миколи Кобака Вадимом Матвіївим, запросив охоронців «Ягуар-Сервіс» на територію підприємства. Працівники «Волинь-Лади» активно протидіяли цьому.

Працівники приватної фірми «Ягуар-Сервіс» хотіли потрапити на територію «Волинь-Лади» на підставі цього договору про охорону об'єкта
Працівники приватної фірми «Ягуар-Сервіс» хотіли потрапити на територію «Волинь-Лади» на підставі цього договору про охорону об'єкта


«Безпосередньо я як юрист, працівники підприємства і суборендарі, які орендують тут приміщення і територію, його не допускали. Стояли на воротах. Він, відштовхуючи мене, порвав рукав на светрі. Відштовхнувши, потрапив на цю територію. Але на вигуки всіх наших людей, покинув. Став за ворота, але тим не менше намагався, щоб ті охоронники потрапили на цю територію», – розповідає Олена Черьомуха.

«Юрій маркевич сказав, що в нього є дозвіл безпосередньо від власника. Я все це знімала на свій мобільний телефон. Питаю: «Чий дозвіл ви маєте для того, щоб потрапити?» Тому що на приватну територію без ухвали слідчого судді не можна потрапити, – коментує юрист «Волинь-Лади». – Ми взагалі не проти були, щоб поліція до нас зайшла, але не завела нам воєнізовану охоронну фірму, яка намагається здійснити рейдерство».

Далі Олена Черьомуха розповідає: «Він (слідчий Маркевич – ред.) сказав, що в нього є дозвіл від власника, яким назвав Матвіїва Вадима Миколайовича. Коли я сказала, що такого власника немає, то він сказав, що це представник власника. Питаю: «А де той Вадим Миколайович?» Він сказав, що отримав усний дозвіл на проникнення на нашу територію. Нібито до тих приміщень, які вважає, що то Кобака Миколи Миколайовича».

«При ньому люди почали вмикати свої камери на мобільних телефонах, набирати на лінію 102, у внутрішню безпеку поліції також зробили повідомлення про неправомірні дії цього слідчого, дзвонили в управління ДБР, розташоване в місті Львові, з повідомленням про явне перевищення службових повноважень (тому що слідчий не може заводити до нас воєнізовану охорону). І вже після всіх цих суперечок слідчо-оперативна група покинула територію», – розповіла юрист «Волинь-Лади».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Законний власник не може користуватись своїм майном. Як раз ті що блокують є злодіями рейдерами.
Відповісти
Це не перша афера Кобака. Заводи і м’ясокомбінати на метал пішли, а гнилі стіни ця людина ще і в оренду здае. Кум в прокуратурі області, тому слідчий таке чудить.
Відповісти
Шпигу у відставку. Рейдерів з охраниками - до відповідальності. Ягурщиків за старий ринок притягували по адмінці в 2010
Відповісти
А чому ж тоді Шумський Віктор Володимирович ,горе керівник ЗАТ «Волинь Лада» не віддав кредити банку та допустив що об‘єкти потрапили на законний аукціон? А людина ,громадянин України, на єдино законному аукціоні в Україні купує об‘єкт і не може ним користуватись? То тут вже Віктор Володимирович Шумський хоче обманути і банк і аукціон і нового покупця і державу? А далі кого?...

P.S
Цей коментар абсолютно не має ніякого відношення до прекрасної людини - Шумського Віктора Анатолійовича,керівника СГПП «Рать»
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні