Парфуми як втілення мистецтва: історія бренду Lancome*

0
7
Парфуми як втілення мистецтва: історія бренду Lancome*
Бренд Ланком — приклад того, що буває, коли до справи береться натхненний професіонал.

Створюючи перші парфуми, Арман Птіжан поставив собі за мету розповісти про французьке осмислення краси всьому світу — і у нього явно вийшло. Як народилася і захопила світ філософія поклоніння любові до себе під егідою розкоші й бездоганної якості — у матеріалі.

Замок, троянди, натхнення

Засновник марки Арман Птіжан точно знав, якою хоче бачити свою продукцію. Запуск відбувся 1935 року: на виставці в Брюсселі відвідувачам представили п’ять жіночих парфумів і два одеколони під маркою Lancome.

Аромати здобули неймовірний успіх — а хіба могло бути інакше? Від свого наставника, легендарного парфумера Франсуа Коті, Птіжан виніс своєрідну формулу успіху, яку застосував спочатку на парфумах, а потім і на решті продукції.

По-перше, флакон не менш важливий, ніж вміст. Упаковки парфумів підкреслювали вишуканість аромату, адже дизайн флаконів розробляв художник Жорж Делом. Надалі Арман співпрацював з ювелірним родом Лалік, щоб забезпечити своїм продуктам найкраще огранювання.

Другий складник, який не вимагає пояснень, — бездоганна якість. І третій компонент — розумна ціна: розроблений з усією любов’ю і трепетом продукт повинен знайти власника, а не припадати пилом на полиці через непомірно роздутий цінник.



Так з’явилися на світ духи Ланком. Ім’я бренду походить від замку Le Château De
Lancosme: Птіжан вміло скоротив довгу назву, щоб вона стала гучною і легкою для вимови будь-якою мовою світу.

Як бачимо, Арман поєднував творчий парфумерний хист з діловим талантом маркетолога. Руїни того ж замку подарували фірмі й логотип: навколо стін буяли зарості трояндових кущів. Шляхетна троянда, цариця квітів, стала окрасою вишуканих флаконів і баночок Lancome.

Розуміння краси по-французьки


Птіжан, дотримуючись запланованого, не зупинився на парфумерії. У тому ж 1935 році колекція продуктів поповнилася двома помадами та пудрою. Вишукана упаковка косметики перетворила процес нанесення на ритуал краси. Арман серйозно захопився декоративною косметикою, і в 1967 році публіці представили туш Lancome Lancomatique.

Наступною віхою став випуск туші Keracils, яка об’єднала принципи доглядової та декоративної косметики: зміцнювала вії, надавала їм об’єм і густоту.



Перша лінія доглядової косметики з’явилася в 1936 році. Флагманським продуктом став крем Nutrix, над складом якого працювали професор Мединськи, хімік П’єра Велон і, звичайно ж, сам Арман. Засіб на базі натуральної сироватки спочатку позиціонувався для нічного відновлення шкіри, однак пізніше його стали використовувати для загоєння подразнень і ран, лікування висипів та інших неприємностей.

Інший легендарний запуск — лінія Creme Absolue, на створення якої, ймовірно, надихнув логотип фірми. Склад базується на натуральному екстракті й рослинній олії спеціально виведеного сорту троянд Lancome.

Через пів року бренд продавався в 30 країнах. І все-таки Арману було цього мало, і він зважився на сміливий крок: не тільки приносити красу, а й навчати це робити. У 1942 Птіжан відкриває власну школу, де протягом 9 місяців навчали мистецтву продавати.

Школа функціонує і сьогодні як Міжнародний центр навчання Lancome.

Що ж, світ був успішно завойований і продовжує схилятися перед чарами французької елегантності й нині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні