--> На Волині розпочався облік диких тварин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині розпочався облік диких тварин

0
-5
На Волині розпочався облік диких тварин
На Волині триває «перепис» диких тварин.

Про це інформує пресслужба Волинського ОУЛМГ.

До таксаційних заходів залучаються єгері лісомисливських господарств, працівники національних природних парків і заповідників, районні користувачі мисливських угідь, районні мисливствознавці, представники держспоживслужби, УТМР, Українського товариства охорони природи, громадських природоохоронних організацій.

Під час проведення обліку, крім огляду місцевості, єгері вдаються до прогонів звірини, стежать за їх перебуванням на підгодівельних майданчиках. адже за слідами найлегше простежити не лише міграцію звірів у лісових масивах, а й визначити їх кількість.

В результаті обліку відбувається визначення видового складу, встановлюються місця проживання тварин, їх міграції, територіального розміщення, чисельність у різних угіддях тощо.

За підсумками таксації оцінюється та планується діяльність, визначаються норми добування на наступний мисливський сезон, за потреби, приймаються рішення щодо необхідності часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначається динаміка чисельності тварин.

Після закінчення обліку мисливствознавці узагальнять отриману інформацію і підготують проекти лімітів використання мисливських тварин у сезон полювання 2020/2021 рр.

Довідково. За результатами проведеного зимового обліку 2019 року в мисливських угіддях області нараховується близько 10 тис. 436 голів диких копитних тварин:
* лося – 422 гол.;
* оленя європейського – 451 гол.;
* оленя плямистого –764 гол.;
* козулі – 7360 гол.;
* кабана – 1423 гол.,

та 48 тис. 315 голів основних видів мисливських хутрових звірів, в тому числі:
* зайця-русака – 33 тис. гол.;
* лисиці – 2 тис. гол.;
* 9 вовка – 30 гол.;
* єнотоподібного собаки – 713 гол.;
* куниці лісової – 2031 гол.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні