У хворого на дифтерію киянина виявили фіктивні записи про щеплення

0
1
У хворого на дифтерію киянина виявили фіктивні записи про щеплення
У дев'ятирічного учня ліцею №303 міста Києва, який захворів на дифтерію, в медичній картці є записи про здійснення вакцинації від хвороби.

Його мати повідомила про відмову від цих щеплень. Про це повідомив директор комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги Дарницького району м. Києва" Юрій Сміщук під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Згідно з записами у медичній карточці, дитина спостерігається у нас з 15-го року. Щодо щеплення від дифтерії, то згідно із записами, вони робились востаннє в 2013 році, коли дитина обслуговувалась, спостерігалась і лікувалась в іншому лікувальному закладі. Чутки (щодо відмови матері хлопця від щеплення проти дифтерії – ред.) і до мене дійшли, але в картці є записи, що щеплення зроблені", - зазначив Сміщук.

За його словами, крім того, в картці є відмітки про відмову матері від інших щеплень.

При цьому завідуюча відділенням для лікування хворих з інфекційним ураженням нервової системи Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні Наталя Чемеркіна повідомила, що їй в особистій бесіді мати хворого хлопця зізналась, що щеплення від дифтерії у нього не було.

"Мені мама сказала, що дитинка не щеплена від дифтерії", - наголосила медик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні