--> В Україні планують масово закривати в’язниці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні планують масово закривати в’язниці

6
9
В Україні планують масово закривати в’язниці
В Україні плануємо закрити близько третини тюрем.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська, пише Радіо Свобода.

За його словами, відомство планує відійти від принципу, за яким основним методом покарання злочинців є позбавлення волі.

″Позбавляти свободи повинні лише невелику кількість людей, дуже обмежену. Тому що це, по-перше, неефективно, по-друге, дуже дорого. Людина, яка виходить з місць позбавлення волі, а вона не пристосована до життя, і скоює злочини знову. Тюремна система не виконує свою функцію″, – вважає міністр.

Він навів у приклад досвід країн Європи, де до правопорушників застосовують покарання у вигляді програми корекції, часткову ізоляцію або обмеження пересування за допомогою електронного браслета.

″Ключова реформа, яку ми задумали, – ми будемо шукати фінансування, можливо, донорське, для того щоб побудувати кілька в’язниць за зразком тієї ж Норвегії, сучасні, зручні, ефективні в’язниці, які використовують трохи енергії, енергоефективні, де, дійсно, можна було б реально працювати з ув’язненими, які потребують ізоляції″, – зазначив він.

За даними Мін’юсту, зараз в Україні більше ста в’язниць. Третину з них планується закрити і продати земельні ділянки, а вирученими коштами покрити базові витрати для будівництва нових закладів. Точних прогнозів Малюська не дає, однак припускає, що якщо починати роботу над втіленням проекту в 2020 році, Україні знадобиться іноземне фінансування, щоб побудувати нові місця утримання ув’язнених.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно, відразу на гілляку
Відповісти
І ПЕРЕТВОРЮВАТИ У КВАРТАЛИ СМІХУ
Відповісти
Що за нах?. Я буду грабувати крамниці і перехожих, а ви мені всього-на всього за це браслетика електронного вчепите???. Да здравствуєть український суд-самий гуманний суд на світі. :)
Відповісти
ганебний крадій пенсій і субсидій в пенсіонерів клоун ЗЕлупа повне Х У Й Л О лалала!!! ЗЕлупу на Імпічмент і на нари за ганебне обкрадання пенсій і субсидій!!!
Відповісти
Злочинці всіх мастей аплодують стоя!
Відповісти
Злочинці всіх мастей аплодують стоя!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні