На Волині святкували День села біля колишньої школи, з якої хочуть зробити дитсадок. ФОТО

4
-5
На Волині святкували День села біля колишньої школи, з якої хочуть зробити дитсадок. ФОТО
Мешканці села Яблунівка Копачівської ОТГ, що в Рожищенському районі Волині, з піснями та віршами відсвяткували День свого населеного пункту.

Свято, на яке запросили не тільки мешканців села, а й гостей із обласного центру та творчі колективи з районного центру, організували перед приміщенням колишньої школи. Двір прикрасили вишитими рушниками, колажем із фотографіями щасливих молодят, які живуть у селі.



Мешканка Яблунівки, школярка Катерина Демидчик теж долучилася до свята села. Дівчинка вивчила вірш про батьків, щоб декламувати перед слухачами.

«Хочу донести до односельчан, що батьків треба поважати і любити, – каже Катерина. – Дуже добре, що організували день села. Цього року на свято прийшло набагато більше людей, ніж минулого».

На свято запросили депутата Волинської обласної ради В’ячеслава Рубльова. Мешканці села кажуть: про депутата чули, знають, що допомагає – в сусідньому селі Башова завдяки його підтримці встановили дитячий майданчик перед клубом.



«А в нашому хочемо, аби з приміщення школи, яку закрили, зробили дитячий садок. Бо ж мамам доводиться дітей возити автобусом у сусідні Залісці. В Яблунівці багато молодих сімей, є багатодітні, де по 5 дітей. Тому нам це дуже необхідно», – каже мешканець Яблунівки Володимир Григорук.

Голова Копачівської ОТГ Олександр Совтис каже: завдяки сприянню та підтримці В’ячеслава Рубльова в Копачівці відновлюють клуб – уже відремонтували дах, встановили вікна та двері, невдовзі почнуть ремонт глядацької зали. Крім того, у школах ОТГ за кошти обласного бюджету встановлювали вікна та двері, в селах завдяки співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» – дитячі та спортивні майданчики.



«Це щасливий день для жителів села, коли збираються усією родиною на свято. Разом з головою Копачівської громади ми розуміємо, що треба підтримувати це село, бо воно живе, тут щасливі діти і усі – як одна велика сім’я. І саме це завдання депутата – працювати з людьми, бути поряд із ними, приходити на їхні свята і знати, чим їм допомогти. Тому потреби жителів села ми знаємо і будемо працювати над їхнім вирішенням», – наголосив В’ячеслав Рубльов.



А тим часом свято села тривало. Місцеві аматори співали пісень, на столі перед глядачами рум’яніли пироги, а дітлахи бавилися на майданчику. Люди вірили, що гучне свято стане новим поштовхом для розвитку їхньої Яблунівки.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановний пане Григорук! Звертаюся до Вас з приводу вашого виступу на святкуванні Дня села в Яблунівці і з приводу заяви щодо необхідності дитячого садочка у селі. Ви у минулому працювали головою сільської ради і, звісно, знали про цю проблему і раніше. То чому Ви не подали таку ідею раніше, коли село не входило в об’єднану громаду і мало власні достойні прибутки до місцевого бюджету? Чому Ви заговорили про відкриття садка тільки зараз, коли громада спільними, нелегкими зусиллями домоглася відкриття з нуля сучасного дошкільного закладу у Залісцях? Цей заклад був відновлений за всіма стандартами не лише для місцевих діток, а й для діток з навколишніх сіл. Крім того, у закладі працюють як жителі села Залісці, так і жителі Кроватки. Наразі ж у садку відкрита вакансія вихователя, на якій ми теж будемо раді бачити людину з навколишніх сіл. Адже об’єднані громади мають саме таку концепцію – колишні сільські ради не повинні існувати за принципом «кожен сам за себе», а дбати про спільний добробут. То враховуючи те, що гарний і сучасний садок, який успішно функціонує і куди з задоволенням ходять і ваші, і наші діти, у нас вже є, чи не доцільніше подумати над реалізацією іншого, більш корисного проекту для громади на базі вашого приміщення колишньої школи? Чи не доцільніше використати кошти з бюджету громади більш раціонально? Тим паче, що демографічна ситуація змінюється з кожним роком і, на жаль, не в найкращий бік. То чи варто у кожному селі відкривати садки, щоб потім масово їх закривати?
Відповісти
Сальтисон вже й тут своє рило всадив,! всядься вже чмошник ,змирись з тим що ти вже не голова а просто головка хочеш грошей рий город чучало.
Відповісти
Дійсно сальтисон повсюди лізе мало грошиків набрав? На посаді був сидів тихенько як щур аби до пенсії досидіти той тепер закрий рот й сиди ,дай людям працювати .
Відповісти
сальтисон зроби й своїй 5 хто тобі не дає?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні