У селі на Волині майже за 400 тисяч відремонтували дитсадок. ФОТО

0
-9
У селі на Волині майже за 400 тисяч відремонтували дитсадок. ФОТО
У дитсадку села Маньків, що в Затурцівській об’єднаній громаді Локачинського району Волині, відремонтували приміщення харчоблоку та котельню.

Перевірити результати робіт у закладі приїхав народний депутат України В'ячеслав Рубльов.

На капітальний ремонт приміщення харчоблоку з обласного бюджету виділили 190 тисяч гривень. За ці кошти тут не тільки довели до ладу приміщення кухні, а й встановили побутову техніку, тумби та шафи, а також облаштували відокремлене приміщення для мийників.



Крім того, із держбюджету за програмою Кабінету Міністрів на соціально-економічний розвиток територій виділили 200 тисяч гривень. Їх у дитсадку використали на ремонт котельні.

«У котельні встановили двері і вікна, нову автоматику до котла, змінили насос, будемо замінювати димову трубу – та що є, уже давно в аварійному стані», – констатує заступник голови Затурцівської ОТГ Василь Демидюк.

Як відомо, постанова Кабінету Міністрів про розподіл коштів соцеконому, згідно з якою було передбачене фінансування об’єктів, вийшла ще в липні 2019 року. Проте після обрання Верховної Ради та зміни міністрів виконання постанови заблокували.

«У Верховній Раді я, як депутат-мажоритарник постійно відстоюю перед урядом важливість фінансування тих об’єктів, на які передбачені кошти соцеконому. Адже це ті відносно невеликі проєкти, на які не вистачає коштів місцевих бюджетів, але які потрібно втілювати вже і зараз. Тому я знову буду порушувати перед урядом питання розблокування фінансування об’єктів за програмою соціально-економічного розвитку», – зазначив В'ячеслав Рубльов.

Наступна проблема, яку потрібно вирішити, – це ремонт санвузлів. За словами завідувачки дитсадка Наталії Слободи, дитячі вбиральні не ремонтували уже дуже давно, тож вони не витримують жодної критики. Також у закладі потребує ремонту пральня.

Народний депутат зазначив, що в наступному році питання ремонту санвузлів і пральні будуть вирішувати у співпраці із об’єднаною територіальною громадою.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні