Відкрилася українська аудіокнигарня

0
4
Відкрилася українська аудіокнигарня
В Україні запустили мобільний застосунок "Абук" для смартфонів і планшетів, у якому можна купити та слухати аудіоверсії книжок українською.

Працює на операційних системах iOS та Android. У каталозі книгарні представлена як класична, так і сучасна українська та світова література.

Нині в застосунку "Абук" доступні понад 40 книжок. Це здебільшого художні твори сучасних українських авторів, зокрема Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Василя Шкляра, Любка Дереша, Сергія Лойка, Люко Дашвар. Також проект випустив аудіоверсію хрестоматії для підготовки до ЗНО з української літератури, яку упорядкував педагог і ведучий Олександр Авраменко. Незабаром книгарня поповниться аудіоверсіями перекладів бізнес-літератури, дитячими книжками, а також лекціями й аудіожурналами.

Застосунок має власний плеєр, файли в ньому захищені від піратства. Аудіокнижки начитують самі автори або диктори чи актори театру та кіно.

"Абук" дає змогу сплачувати за книжки безпосередньо через магазини App Store або Google Play.

"Нас бентежила майже повна відсутність якісного українського аудіоконтенту, який можна було б легально придбати та слухати, - каже співзасновник "Абук" Юрій Триндюк. - Особливо це стосується сучасної літератури. Тому ми вирішили створити єдину платформу, де можна купувати аудіоверсії книжок усіх вітчизняних видавництв. Найближчим часом ми плануємо інтенсивно розширювати колекцію аудіозаписів, інвестувати в розвиток цього ринку в нашій країні та в середовищі українських емігрантів".

"Ми плануємо постійно розширювати свій контент, - говорить директорка "Абук" Марія Помазан. - Від художньої літератури, що допомагає найкращим чином сприймати культурний контекст, розумітися з людьми та розвивати м'які навички, до бізнес-книжок і принципово нових аудіопродуктів, щодо яких поки що тримаємо інтригу".

Ціни на книжки в "Абук" варіюються від 5 до 99 грн.



У мобільному застосунку "Абук" можна слухати фрагменти обраних книжок перед купівлею, залишати відгуки на твори, ознайомлюватися з біографіями авторів. Усі придбані аудіокнижки завжди доступні на всіх пристроях користувача. Завантажені твори можна слухати у плеєрі офлайн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні