Що означає буква «і» у слові iPhone

0
Що означає буква «і» у слові iPhone
У 2007 році Стів Джобс представив перший iPhone, який змінив ринок мобільних телефонів, об'єднуючи в собі iPod, мобільний телефон і пристрій для інтернет-комунікацій. Окрім iPhone, Apple, компанія випустила ще багато продуктів з префіксом "i", які стали популярними протягом останніх десяти років.

Все почалося в 1998 році з iMac

Стів Джобс повернувся в Apple у 1997 році, компанія майже була на межі банкрутства. iMac 1998 року став ключовим продуктом, що врятував Apple, був оновленням персональних комп’ютерів, який легко виходив в Інтернет. Його оригінально хотіли назвати "MacMan" але після ради Кена Сегала, було прийнято назву "iMac", де "i" – це скорочення від "internet".

Джобс відкрив iMac 6 травня 1998 р. Ім'я поєднало Інтернет і простоту Macintosh, роблячи його доступним для всіх. Літера "i" також означає "індивідуальний", "наставляти", "інформувати" та "надихати".

А як же iPhone?

Після успіху першого iMac у 1999 році, компанія Apple розширила використання префіксу "i" на нові продукти, такі як iBook, який був першим портативним комп'ютером компанії. Згодом, у 2001 році, з'явився iPod, який став одним з найуспішніших продуктів компанії. В 2007 році Apple представила iPhone - інтернет-комунікатор, який зазвичай вважають першим пристроєм з повноцінним доступом до Інтернету в мобільному телефоні. Деякі прізвища, такі як "Mobi", "TriPod", "Telepod" і навіть "iPad", розглядалися для мобільного пристрою, але в кінцевому результаті обрали назву iPhone, яка ідеально поєднує слів "інтернет" і "телефон". Таким чином, iPhone став одним з найуспішніших продуктів компанії Apple, і його назва залишається актуальною до сьогодні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні