В офісі уповноваженого з прав людини повідомили, які порушення виявили в луцькому інтернаті

0
-9
В офісі уповноваженого з прав людини повідомили, які порушення виявили в луцькому інтернаті
Представники Уповноваженого Верховної Ради з прав людини здійнисли візит до комунального закладу «Луцький ліцей Луцької міської ради Волинської області».

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Як повідомляється, територія та приміщення ліцею, а також спальний корпус (гуртожиток) перебувають в задовільному стані. Тут облаштована зелена зона, два спортивні майданчики. У спальних кімнатах створені належні умови для проживання. Ліжка укомплектовані сучасними матрацами та постільною білизною, які на час візиту були в хорошому стані.

У закладі забезпечують збалансоване триразове харчування.

В позаурочний час працюють гуртки та спортивні секції, працює бібліотека. Як наслідок, цей заклад має певні здобутки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас для нетранспортабельних осіб не створено належних умов. Зокрема, будівлі не облаштовані пандусом з поручнями, в туалетних кімнатах для них не обладнано поручнів або інших пристосувань, відсутня кнопка екстреного виклику, не на всіх унітазах наявні кришки, в деяких душових кабінах відсутні лійки та крани.

Незважаючи на те, що на території та у приміщеннях закладу ведеться відеоспостереження, не у всіх місцях, де встановлені камери, розміщено попередження про відеозйомку.

Деякі навчальні корпуси, господарські приміщення доріжки та майданчики потребують ремонту. На час візиту учні в централізованому порядку ще не забезпечені деякими навчальними посібниками.

"За результатами моніторингового візиту до Луцької міської ради будуть направлені рекомендації щодо усунення виявлених проблем", – йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні