У Світязі готуються до курортного сезону. ФОТО

0
1
У Світязі готуються до курортного сезону. ФОТО
У селі Світязь у Шацькому районі готуються до курортного сезону. У найближчих планах – завершити каналізування села та благоустрій пляжу.

Про це пише "Кордон".

Нині у Світязі тривають роботи в рамках реалізації інфраструктурного проекту “Поліпшення екологічної ситуація у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь”.

Як повідомили у прес-службі Волинської ОДА, в рамках проекту у Світязі передбачено проведення 150 кілометрів каналізації. Наразі вже проклали 18 кілометрів. Усього цьогоріч планують прокласти 40, охопивши увесь населений пункт.

Працюють і над інфраструктурою села та облаштуванням пляжу, щоб зробити населений пункт туристично привабливішим.

За кошти місцевих бюджетів розробляють проекти ринку та торгових магазинів, які хочуть встановити там, щоби упорядкувати стихійну торгівлю. Концепцію такого проекту найближчим часом винесуть на затвердження сільської ради.

Загалом у планах проведення благоустрою ще 1,3 км пляжу (до наметового містечка). Ці роботи хочуть завершити до початку сезону, орієнтовно до 15 травня.

У планах також реконструкція дороги на вулиці 8 березня (після прокладання каналізації). Дорожнє полотно ремонтуватимуть за кошти обласного бюджету, а тротуари та освітлення – з місцевих бюджетів. Ремонт дороги запланований і на вулиці Набережній.

У перспективі також розглядають варіант створення дороги, яка дасть можливість доїхати до автостанції в селі Світязь іншим шляхом, щоб таким чином розвантажити дорогу вздовж Набережної, а саму вулицю біля пляжу зробити пішохідною. Нині працюють над проектом, втім реалізовуватимуть його вже наступного року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні