Учені розповіли про користь жиру

0
1
Учені розповіли про користь жиру
Група вчених з'ясувала, що жир забезпечує організму стійкість до інфекцій.

Т-клітини пам'яті, виявлені в жировому прошарку мишей і мавп, зберігають інформацію про антигени і формують вторинну імунну відповідь, - повідомляє 24 канал.

Якщо одного разу вони зіткнулися з вірусом, то наступного разу будуть активніше з ним боротися. Вчені двічі піддавали піддослідних мишей дії бактерій. Удруге Т-клітини швидше від інших імунних клітин відповідали на шкідливий вплив.

"Жирова тканина служить чарівним зіллям, що активує T-клітини", – пояснює співавтор дослідження Ясміна Белкайд.

Експерименти показали, що Т-клітини пам'яті утворюють щільні групи в жирових відкладеннях, які володіють величезним запасом поживних речовин. Жир треба вважати імунним органом, стверджує викладач медицини в Колумбійському університеті Ентоні Ферранте. Втім, корисний не весь жир і не в будь-яких кількостях.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні