«Їм забороняє релігія»: чому під Луцьком не вакцинують дітей

6
-2
«Їм забороняє релігія»: чому під Луцьком не вакцинують дітей
У селі під Луцьком майже всі діти не мають щеплення проти кору.

Про це йшлося у вівторок, 22 січня, на оперативній нараді Луцької міської ради.

Зокрема, головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська розповіла, що 85% луцьких школярів вже щеплені проти кору, значно менший відсоток щеплених нелуцьких дітей.

«Більше людей почало приходити на щеплення після того, коли директори навчальних закладів висунули вимогу не пускати до шкіл невакцинованих дітей», – сказала лікар.

Оксана Лєщинська зазначила, що у ЗОШ №7 у Луцьку майже всі діти не мають щеплень.

«Більшість учнів з села Рованці Луцького району. Їм забороняє релігія, а тому майже всі учні школи №7 не мають щеплення від кору», – сказала головний лікар.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт сказав, що в такому випадку потрібно провести роз’яснювальну роботу з представниками церков, до якої ходять жителі села.

«Треба буде звернутися до батьків тих учнів і поговорити з просвітером церкви, щоб пояснити, що діти мусять бути здоровими», – сказав Пустовіт.

Нагадаємо, у Луцьку заборонили ходити до школи невакциновании дітям,
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Радників своїх підключіть,недовладо.Хоча не пускати дітей до школи-це порушення прав дитини.Хто на себе візьме таку відповідальність?
Відповісти
Лікарі самі своїм дітям не роблять щеплень. Тому що знають що це дуже небезпечно і можуть бути дуже плачевні наслідки. Інформація 100%
Відповісти
Якщо забороняэ релігія то хай їх і пастор вчить.Чому вони мають нести загрозу іншим дітям?
Відповісти
На рахунок релігії - брехня.
Біблія прививок не забороняє
І ніхто з пасторів церков(ЄХБ) такої заборони не проголошував
Відповісти
До чого тут релігію приплітати. Це не бажання батьків калічити свою дитину. Невже пан Григорій вважає, що батьки не бажають добра і здоров’я своїм дітям ? Чому у новинах не говорять про випадки, коли виникають ускладнення після зчеплень і каліцтва дітей ? Знаю випадок, якщо людина погодиться, дам номер, дасть роз’яснення, але після прививки дитина кілька місяців не могла ходити, ніжки підкошувались, і ніяких претензій до когось, бо батьки дають письмову згоду і ознайомлюютьсяз наслідками перед щепленням і таких випадків багато. Ця жіночка, між іншим, є православною і релігія тут ні до чого. Я в дитинстві був алергетиком, як зроблять прививку, був весь обсипаний і було недобре. То в мене за все моє життя прививки 2, одна якась там, що в роддомі давали і друга перед школою. Мама відмовляла весь час лікарям у моїй вакцинації, по стану здоров'я, іноді ставили галочку що привичка зроблена, жив і виховувався у православній сім’ї.
Відповісти
Релігія нічого не забороняє , а від прививкі рівень ризику смертності більший ніж від самого кору . І безплатний сир тількі в мишоловці ...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні