На Софійській площі одночасно молилися 15 тисяч людей, - ЗМІ

3
-8
На Софійській площі одночасно молилися 15 тисяч людей, - ЗМІ
У центрі Києва відбулася "Молитва за Україну", яку провів голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

Свої привітання зі святом Покрови, Днем захисника України, та із попереднім рішенням про надання автокефалії також виголосили президент Петро Порошенко, предстоятель Української автокефальної православної церкви Макарій, єпископ Української греко-католицької церкви Богдан Дзюрах та представник Української православної церкви Московського патріархату, - повідомляє ВВС Україна.

Петро Порошенко запевнив, що після отримання Томосу в Україні не буде державної церкви. Він також заявив, що тиску на прочан Української православної церкви Московського патріархату не буде, а держава захистить права священиків та прочан УПЦ МП, які разом із іншими будуть створювати єдину Українську помісну церкву.

"У нас не було, немає і не буде "державної церкви". І в освячену Томосом православну церкву ніхто нікого не "запрошуватиме" силоміць. Це питання вільного вибору кожного віруючого".

Порошенко підкреслив, що Томос про автокефалію вручать предстоятелю церкви, якого обере об'єднавчий архієрейський собор.

Президент України Петр Порошенко також заявив, що питання єдиної помісної церкви в країні виходить за межі церковного життя.

"Це питання нашої незалежності. Це питання нашої національної безпеки. Це питання нашої державності. Це питання світової геополітики. Якщо це не так, то чому тоді рішення Вселенського патріархату позавчора обговорювали на Раді безпеки Російської Федерації під головуванням Путіна?", - заявив Порошенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало примусово позвозили з областей :) Тра було більше і потім рапортувати :) Чо чого цю країну ведуть...
Відповісти
Скільки ще можна вести країну в прірву за допомогою попів?(
Відповісти
Так, вірно, до Бога варто звертатись без посередників.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні