«Невдала спроба рейдерства», – священик про рішення прихожан церкви в Красноволі перейти в ПЦУ

8
-10
«Невдала спроба рейдерства», – священик про рішення прихожан церкви в Красноволі перейти в ПЦУ
Представники церкви вважають, що голосування про перехід громади УПЦ у селі Красноволя Маневицького району відбувся із порушеннями статуту парафії.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці речник Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський.

Нагадаємо, жителі села Красноволя під час голосування вирішили вийти з-під юрисдикції УПЦ і перейти до новоствореної Православної церкви України.

За словами отця Олега, у Свято-Михайлівському храмі села Красноволя Маневицького району відбулась невдала спроба референдуму про перехід Свято-Михайлівської релігійної громади Української православної церкви у ПЦУ.

Прес-секретар Волинської єпархії повідомляє, що прихильники ПЦУ вирішили провести голосування про перехід і зірвали панахиду: мати військовослужбовця, який перебуває в зоні проведення ООС хотіла помолитись за спочилих рідних.

“Про “референдум” не було поставлено до відома ні настоятеля парафії, ні членів (не всіх!) парафіяльної двадцятки. Референдум, який активісти хотіли оформити, як збори парафіяної громади, відбувся з грубим порушенням прописаних у Статуті правил щодо реалізації подібних заходів. По суті, говорячи сучасними юридичиними термінами, відбулась невдала спроба рейдерства релігійної громади, як юридичної особи. Попри намагання прихильників ПЦУ реалізувати так зване голосування про перехід, у храмі виникла суперечка між присутніми. “Референдум”, який проводили у форматі “Хто “за” – піднімаємо руки”, не був належним чином оформлений і проведений, тому вважати його правомочним немає жодних підстав. Після словесної перепалки між прихилньиками та противниками переходу у ПЦУ, люди покинули храм”, – йдеться у дописі Олега Точинського.

Також священик зауважив, що у храмі постійно перебував незнайомий місцевим чоловік, який час від часу вибігав з храму і розмовляв з кимось по телефону.

Опісля подій, які відбувались у храмі, до настоятеля Свято-Михайлівської громади УПЦ села Красноволя приїхав декан (благочинний) місцевого деканату УПЦ КП.

“Він пропонував нашому священику переходити до них разом з громадою. Серед іншого пролунала фраза “Що мені сказати владиці Михайлу?”, – пише представник Волинської єпархії.

Окрім цього, прес-секретар Волинської єпархії запевнив волинян, що такої юридичної особи як ПЦУ ще не існує, адже вона ще не оформлена.

“Коли вам кажуть, що вас будуть переводити до ПЦУ – це не правда. Вас, під прикриттям описаної процедури, переведуть в УПЦ КП. Хтось може сказати, що УПЦ КП розформовано, та це також не правда! УПЦ КП як юридична особа продовжує своє існування і діяльність. Можете перевірити ці дані у Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Отже, ПЦУ, як юр.особи – немає, а УПЦ КП – є. Тому, якщо ті, хто розповідає Вам про перехід, кажуть, що вас переведуть в ПЦУ, при тому ініціюючи якісь маніпуляції з вихідною документацією, – є велика ймовірність того, що вас просто переводять в УПЦ КП”, – йдеться у дописі священика.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так тримати ПРАВОСЛАВНІ !
Відповісти
пане Олеже Точинський можливо пора згадати, хто ви по національності? Ви ж не українець ?
Відповісти
Кгбшка москаль?
Відповісти
певно і не є українцем журналіст, який підготував цю "інформацію"
Відповісти
..при чому тут Точинський? Цe ж люди вирішують! Цe ж громада, а нe власність когось, рeйдeрством захоплюють обєкти, які приносять прибутки, то для дeкого цeрква нe для Молитви? Точинському платять кошти, щоб всі сиділи в росіі, то він кажe, що Украіна погана, алe в свою росію, чомусь нe тікає...
Відповісти
якщо мп буде продовжувати свою антиукраїнську діяльність, цю секту оголосять терористичною і заборонять в Україні... Надіюся
Відповісти
Московська гідра ніяк не втихомириться.
Відповісти
гнида вальцман-порошенко на мільярди безсоромно обкрадає всих пенсіонерів і горіти йому в Пеклі!!! А що доброго зробила нам оСУЧАснена крадуща пенсії жидівська бпп-банда очолена бандитом-жидом порошенком? Пора повертати владу народу від узурпатора жида-крадія порошенка!!!Яке празднування з мізерною обкраденною пенсією оСУЧАРсником-крадієм порошенком??? Необхідно організувати законну посадку вальцмана на нари за крадіжки пенсій в пенсіонерів !!! Петько порошенко краде мільядами гривень і цю мерзоту не карають падлюки! де справедливість? українські песіонери стали жертвами режиму пенсійного крадія мерзенного петра порошенка "оСучасника" непроіндексованних 1487гривневих пенсій нижче прожикового рівня 1998гривень в Україні стали пенсіонери українці,білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу одурачених за мізерну пенсійну залежність. І стало вже недоброю традициєю порошенку обкрадади всих пенсіонерів........Зловмиснику петру порошенку потрібно до 0 секунд, аби обікрасти пенсії у пенсіонерів... з нас соки вичавлює Прожитковий мінімум 1900гр. а мінім.пенсія 1487гр.-хіба це росія дає нам таку мізер-пенсію? На яку неможливо вижити неголодаючи! При януковичю я мав пенсію 300доларів (коли долар був 7гр.) А тепер переворотний президент-крадій пенсій мерзотник петро порошенко краде щомісяця з моєї пенсії по 220доларів а мені залишається 80доларів (по курсу гр.-дол.). Петра порошенка за крадіжки на нари!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні