Росія обіцяє «захистити православних», якщо Україна отримає Томос

4
15
Росія обіцяє «захистити православних», якщо Україна отримає Томос
Кремль обіцяє захищати вірян УПЦ Московського патріархату в Україні, якщо ситуація навколо надання українській церкві автокефалії загостриться.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, якого цитують російські інформаційні агенції, - про це інформує ВВС Україна.

Так він прокоментував результати синоду Вселенського патріархату.

У четвер синод підтвердив своє попереднє рішення надати автокефалію українській церкві та зняв анафему з Філарета - глави Української православної церкви Київського патріархату, якого називають найбільш імовірним головою майбутньої помісної церкви в Україні.

"У випадку, якщо події, що розвиваються, увійдуть в русло протиправних дій, то, звичайно, як Росія всюди захищає інтереси росіян і російськомовних, то так само, і про це неодноразово говорив Путін, Росія захищає інтереси православних. Це абсолютно обґрунтована і абсолютно зрозуміла позиція", - сказав Пєсков.

На запитання, яким чином Москва готова захищати інтереси православних на Україні, представник Кремля відповів: "Винятково політико-дипломатичним".

Реакція РПЦ

У Російській православній церкві на рішення синоду відреагували вкрай жорстко.

"Константинопольським Патріархатом скоєно безпрецедентну антиканонічну дію, що є спробою руйнування основ православного канонічного устрою. Інакше не можна оцінити заяву Константинополя про вступ в канонічне спілкування з розкольниками і з особою, відлученою від церкви", - заявив у четвер глава синодального відділу із взаємин РПЦ з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

За його словами, 15 жовтня у Мінську відбудеться синод РПЦ, де й дадуть "належну оцінку" всього, що трапилося.

Раніше в РПЦ погрожували припиненням євхаристійного спілкування РПЦ з Вселенським патріархатом та розколом світового православ'я, якщо УПЦ отримає автокефалію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому попи з Покровського храму не заявлять, що не потребують захисту від супостата та будуть нищечком правити й надалі ?..
Відповісти
КВА - КВА - КВА ...
Відповісти
МосКва хоче розвязати ще одну війну,оголосити "хресний похід".Ось і викрилася таємниця кому служить МП
Відповісти
після Коліївщини пам'ятаємо хто завив в Україні "Катєріна ввєді войска!"? не православні. а ті, хто трішечки перейшов межу, розказуючи православним, що їм робити. так що давайте, довбні, стрибайте далі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні