--> На Волині відбулося унікальне козацьке свято. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині відбулося унікальне козацьке свято. ФОТО

0
2
На Волині відбулося унікальне козацьке свято. ФОТО
У селищі Рокині Луцького району на базі експозиції Музею-скансен «Козацький зимівник» відбулося козацьке свято.

Розпочався захід із почесного козацького кола, куди приєдналися і всі присутні, що приїхали на свято, інформують організатори.

А це діти і дорослі, батьки й дідусі. Близько 200 людей насолоджувались чудовою природою Рокинівського дендропарку.

З вітальним словом виступив директор музею-скансену Олександр Середюк, який зробив історичний екскурс про походження давнього і традиційного свята українців та козацтва.

Декілька чоловіків та жінок виявили бажання прийняти посвяту в козацтво. Проголосивши клятву, їх посвятив верховний отаман Великого козацького кола Володимир Присяжнюк (Гора).

А потім обітницю джури прийняли понад десять дітей. І найменших учасників також не обійшли. Хлопчики, яким випонилось лише 3-4 роки, виявили бажання пройти ініціацію-посвята це – посадження на коня.

Ця ініціація називається пробудження хлопчика. Чому потрібно садити на коня? Бо кінь має таку природну особливість, де добре відчуває психологічний стан вершника.

Коли той боїться, то намагається його скинути, як недостойного. А Волхв колись спостерігав за цією ініціацією і визначав майбутній шлях дитини та її характер.Такий ритуал у музеї-скансена був проведений вперше.

Вихованці Волинської федерації Спас (Сергій Гаврилюк) та МГО «Школа козацького гарту» (О.Середюк), продемонстрували козацькі види бойових мистецтв Спас та Бойовий Гопак, елементів козацького характерництва.

Потім Олександр Середюк провів урок шаблевого бою. Діти відчули вільний дух козацької душі і здобули навики та секрети шаблевого бою.

Далі відбулося катання на конях в кареті і частування справжнім козацьким кулішем.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні