--> У Луцьку стартувала масштабна Міжнародна велогонка. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку стартувала масштабна Міжнародна велогонка. ФОТО

0
1
У Луцьку стартувала масштабна Міжнародна велогонка. ФОТО
Спортсмени із різних куточків України та закордону прибули до Луцька, аби взяти участь у велосипедній гонці.

Урочисте відкриття дійства відбулося 22 вересня біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки, пишуть «Волинські новини».

Змагання, своєю чергою, триватимуть протягом двох днів у селі Звірів на шосе Н-22.

Директорка комунального закладу «Спорт для всіх» Наталія Назарук розповіла, що велогонка в Луцьку проходила й у минулі роки під назвою «Велотур Волині».

«Вона присвячувалася ветеранам велоспорту, тим видатним спортсменам, яких із нами вже немає. Це, зокрема, працівник комунального закладу «Спорт для всіх» Олег Хлопіцький. Вони розвивали велоспорт не тільки в Луцьку, а й у всій Україні. Зараз уже їхні учні продовжують цю справу», – зазначила Наталія Назарук.

Вона акцентувала, що цьогоріч до участі в змаганнях вперше було запрошено спортсменів із закордону, зокрема з Любліна, Грубешова (Польща) та Вітебська (Білорусь).

«У велогонці змагаються спортсмени різних вікових категорій. Є вихованці заслуженого тренера України Віктора Ковальова, які починають старт першими. Вони показують свій молодечий запал та готовність досягати вершин так, як Яна Беломоіна, котра є чемпіонкою Європи з маунтинбайку. Далі в нас ідуть категорії 30–39, 40–49, 50–59, 60+ і 70+. Наприклад, у нас є учасник, якому 76 років, і він, незважаючи на свій вік, дуже активно проводить дозвілля, займається велоспортом і їздить на різного виду змагання. Тож ми тішимося тому, що місто Луцьк має можливість за підтримки міської ради проводити такі заходи і популяризувати велоспорт на міжнародному рівні», – наголосила Наталія Назарук

Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик відзначив, що втішений тим, що змагання з велоспорту вже стали традиційними для Луцька.

«Такі змагання щороку стають цікавішими, популярнішими та все більша кількість учасників долучається до них. Приємно, що ми можемо розпочати змагання в центральній частині нашого міста, аби продемонструвати, що велоспорт – це своєрідний рух як серед ветеранів, так і серед дітей та молоді», – сказав Олексій Веремійчик.

Після завершення змагань переможців нагородять дипломами, медалями, кубками та призами від організаторів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні