--> Через пограбування дітей у Луцьких школах хочуть встановити відеокамери | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через пограбування дітей у Луцьких школах хочуть встановити відеокамери

2
10
Через пограбування дітей у Луцьких школах хочуть встановити відеокамери
У 21-й гімназії вдалося виявити зловмисницю, яка познімала із луцьких школярок золоті сережки, завдяки встановленим відеокамерам та вчителям.

Про це розповіла начальниця управління освіти Зіновія Лещенко, пише Конкурент.

Інцидент не є масовим для луцьких шкіл. Оскільки в кожній школі є вахтери чи охоронці, найняті батьківським колективом, або ж в окремих школах є ще й встановлені системи відеонагляду ( №№ 1, 4, 14 21, 9).

Втім при великих напливах дітей та батьків, які супроводжують їх до школи, навіть за допомогою відеокамери не можна цілком встежити та виявити, хто з цього потоку не є мамою, бабусею чи сестрою школяра.

Коли вчора дізналися про жінку, яка познімала з дітей золоті прикраси, то управління освіти одразу ж порозсилало в усі школи листи, в яких були певні рекомендації. Цими листами зобов'язали керівників в терміновому порядку, користуючись різними можливостями, повідомити батьків, педколектив і учнівську громадськість про цю ситуацію.

Ці заходи, уважність педагогів та наявність відеокамер сприяли тому, що буквально вже наступного дня патрульні спіймали та затримали зловмисницю "на гарячому".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Розповіли подробиці затримання шахрайки, яка знімала з дітей сережки. ВІДЕО

Лещенко також наголосила на тому, що в усіх школах є практика, щоб батьки, які приводять чи забирають дітей зі школи, чекали їх в холі. Але коли заходить до тисячі дітей у супроводі з дорослими, то нереально встежити вахтеру: зайшли дорослі до класу чи ні.

"Це велика проблема суспільства, бо грабують чи крадуть не тільки заклади освіти, а й будинки, автомобілі, в медичні заклади заходять і крадуть у хворих. Це аномальне явище набирає поширення. Школа і освіта спрацювала вчасно. Тобто вже налагоджена система і перший сигнал – повторний лист, який розіслали одразу ж. У нас існують накази, в яких прописані правила, статути, програми, які передбачають заходи щодо цього", – сказала Зіновія Лещенко.

Головна освітянка Луцька вважає, що аби в майбутньому убезпечити школи від подібних випадків, потрібно продовжувати встановлювати системи відеонагляду у школах міста.

Вчителям вона радить особливу увагу приділяти під час перерв і бути поруч з класами. Батьки ж мають розповісти дітям, що не можна вступати в розмови з незнайомими людьми, в школі вчитель – це єдина людина, якій вони можуть довіряти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В луцьких школах потрібно зобов"язати поставити охорону...і не тільки в луцькиих... тому , що на сьогоднішній день такий розгул бандитизму, що мама дорогаяяяя , а торгашів наркотиків скільки, крадіїв . Люди вільно ходять по школах. То, що дивуватись. А на кому можна нажитись, як на беззахисних дітях.
Відповісти
Я надіюсь камери не за рахунок батьків?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні