Скандал з похованням 9-річної волинянки, хрещеної у Київському патріархаті: реакція соцмереж

1
-1
Скандал з похованням 9-річної волинянки, хрещеної у Київському патріархаті: реакція соцмереж
Днями Волинь сколихнув черговий скандал - У селі Озеро Ківецівського району настоятель храму УПЦ МП отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті.

9-річна Регіна Чужук чотири роки хворіла на рак. Померла у неділю, 2 вересня. Мама дівчинки Марта Чужук звернулася до сільського священика з проханням поховати дитину.

Зі слів рідних, той поцікавився, де вона хрещена. Почувши, що дитину хрестили у Луцькому Свято-Троїцькому соборі УПЦ КП, священик відмовився провести обряд поховання. Пояснив це тим, що дитина не там хрещена.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧУЖА, АБО РЕГІНА НЕ З ТОГО ПАТРІАРХАТУ

У соцмережах волиняни активно обговорюють дії священика.

"Мы уже давно поняли, что такие понятия как человечность и сострадание чужды московскому патриархату. Но они не устают пробивать дно. Снова и снова. Как будто специально провоцируют, -пише журналістка та блогерка Олена Яхно.


Журналіст і головний редактор газети «Факти та коментарі» Олександр Швець відзначив, що церковне керівництво священника, який відмовився відспівувати дівчинку, встало на його захист і навіть спробувало знайти якісь слова виправдання своїм діями.


Блогерка Лариса Вакульницька зазначила, що церква не відмовляється відспівувати католиків, а РПЦ навіть нещодавно прийняла постанову проводити службу за нехрещеними дітьми.


Блогер Юрій Гудименко розповів, що одна монахиня УПЦ Московського патріархату заявила, ніби з Києво-Печерської Лаври московські священики вийдуть тільки у трунах. Ну що ж, якщо їм там буде приємніше та зручніше, то хіба хтось має право цьому завадити?


Блогерка та журналістка Олена Добровольська наголосила: такі випадки є тільки початком.


Прес-секретар голови Волинської ОДА Катерина Павлова підтвердила, що ситуація є важкою.


Нагадаємо, раніше свої думки з цього приводу висловили голова ОДА Олександр Савченко та речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"одна монахиня УПЦ Московського патріархату заявила, ніби з Києво-Печерської Лаври московські священики вийдуть тільки у трунах" ТО СКІЛЬКИ ТРУН ЇМ ПРИВЕЗТИ ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні