--> «Ніяких «Бог один» бути не може», - священик про відмову відспівувати дитину з Київського патріархату | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Ніяких «Бог один» бути не може», - священик про відмову відспівувати дитину з Київського патріархату

8
-9
«Ніяких «Бог один» бути не може», - священик про відмову відспівувати дитину з Київського патріархату
Священик Московського патріархату назвав законною відмову відспівувати дитину, котра належала до Київського патріархату.

Ситуація мала місце тільки і тільки тому, що УПЦ і УПЦ КП - це різні конфесії, - зазначив речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський у Фейсбуці.

Нагадаємо, у селі Озеро Ківецівського району настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті.

"Ніяких "Бог один", "одна віра" чи "яка там різниця" бути не може! І навіть те, що "у селі ж один храм" не може слугувати аргументом на користь тих, хто намагається тепер витиснути максимум з цієї ситуації, здійнявши чергову хвилю агресії по відношенню до УПЦ", - написав він.

"Ми розуміємо горе батьків і рідних, які втратили близьку людину і, по-людськи, скорбимо разом із ними. Проте церковне життя має свій регламент, від якого ми відступати не можемо. Варто зауважити, що те ж Вам скажуть й в інших традиційних конфесіях, які існують на території України", - додав священик.

Речник зазначив, що люди мали б запросити священика тієї конфесії, у якій була хрещена дитина.

"Ми вважаємо абсолютно здоровою і нормальною практику, коли люди, які хрещенні в інших конфесіях, у разі смерті завершують своє духовне життя там же, де його почали. І немає жодної проблеми у тому, щоби запросити священика тієї конфесії, в якій ви чи ваші близькі були хрещені, для того, аби вони звершували для вас й інші таїнства і обряди", - заявив він.

"Наш священик, який опинився у згаданій ситуації, абсолютно спокійно і толерантно пояснив це людям і, наскільки мені відомо, вони цією відповіддю були задоволені і таки знайшли собі священика з УПЦ КП, котрий погодився звершити для них чин похорону", - додав Олег Точинський.

Також він додав, що відмова священика є законною.

Вашій увазі Рішення Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій від 26 червня 2018 року. У ньому наводиться дослівно наступне: "На підставі положень статей 3 і 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» Рада Церков вважає, що “питання здійснення чи не здійснення релігійними діячами, священнослужителями, наставниками чи проповідниками богослужінь, релігійних обрядів та церемоній регулюється внутрішніми настановами відповідних релігій, конфесій та релігійних організацій і не може бути предметом застосування статті 161 КК України".

Читати також: Чужа, або Регіна не з того патріархату. РЕПОРТАЖ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Адекватні люди давно ховають БЕЗ ПОПІВ! Навіщо ці брехливі меркантилії в ту хвилину!?(
Відповісти
то хто ж сіє розбрат і ненависть , як не маацкофські попи ? БРЕХНЯ, що священнослужителі інших конфесій ставляться упереджено до віруючих. особисто не зустрічав навіть натяку на упереджене ставлення ні в УПЦ КП, ні в автокефальній церкві, ні в греко-католицькій, ні в баптистів. НЕМАЄ ЄДИНОГО БОГА ?!!!!!! ЦЕ СВЯЩЕННИК ТАКЕ МЕЛЕ ?!!!!!!!!! ПІП РЯЖЕНИЙ !!!!!!! ІНШОГО СЛОВА НЕМАЄ !!!!!!
Відповісти
Той, хто щось розуміє в цих релігійних законах знає, що священник прав. Решта просто невігласи. Нема про що з ними сперечатись.
Відповісти
які релігійні закони окрім Біблії , Корану, Талмуду можуть бути ?!!!!!! вивчи 10 заповідей , невігласе !!!!!
Відповісти
Понаписували самі якісь своі інструкції, талмуди і тд і втирають як людям по ним жити.
Пора оновити версію, де прописати, що авто за 50 кусків в батюшки то не розкіш, то дар Божий!
І 10 Айфон для кращого звязку з Ним
Відповісти
..... є догми яких потрібно дотримуватися. ти ж, полішуче, сирий хліб не жереш, бо знаєш, що його потрібно спекти.... так і тут є певні закони і правила яких потрібно дотримуватися
Відповісти
то їдь в країну Моксель зі своїми печерними законами чи то понятіями , які не мають жодного відношення до віри
Відповісти
Попи московські, і ті що під цим підписується. Будете жерти землю. Сирого хліба Вам не бачити. А земля болотна буде, московська
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні