У селі на Волині священик відмовився ховати дитину, хрещену в Київському патріархаті

9
-5
У селі на Волині священик відмовився ховати дитину, хрещену в Київському патріархаті
У селі Озеро Ківецівського району настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті.

Про це розповіли родичі дитини.

9-річна Регіна Чужук чотири роки хворіла на рак. Померла у неділю, 2 вересня. Мама дівчинки Марта Чужук звернулася до сільського священика з проханням поховати дитину.

Зі слів рідних, той поцікавився, де вона хрещена. Почувши, що дитину хрестили у Луцькому Свято-Троїцькому соборі УПЦ КП (на той момент сім'я проживала в Луцьку) священик відмовився провести обряд поховання. Пояснив це тим, що дитина не там хрещена.

Рідні були шоковані такою звісткою. Кажуть, що ніколи не мали конфлікту із місцевим населенням, а багато ромів є прихожанами церкви в селі Озеро.

Ховатимуть дівчинку у середу, 5 вересня. За ромською традицією, тіло покійної має пробути у хаті дві ночі. Сім'я звернулася до священика із села Тростянець, той погодився поховати дитину.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чужа, або Регіна не з того патріархату. РЕПОРТАЖ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЦІКАВО,ЯК ЦЕЙ СВЯЩЕННИК СТАНЕ ПЕРЕД СУДОМ БОЖИМ? ХРАМИ СТОЯТЬ...І БАГАТО...А ЩО В НИХ? ДЕ ЛЮБОВ БОЖА? ДЕ ЗАХИСТОК ВІД ЖОРСТОКОГО СВІТУ?..
Відповісти
Я особисто знаю цього служителя... людина і священник дуже хороший... дійсно служитель Бога... але тут я його не розумію... як він міг так вчинити ? Невже "приказ" свише Кірілом ??? УПЦ МП зрадники це все!!! Кінець!!!
Відповісти
телеграмму відбили напряму з кремля ж. з благословенням на тупий с*ач.
коли ромам табір палили, в якому місці були ваші с*ані язики?
Відповісти
Скільки про подібні випадки писали, а люди все йдуть до московських попів. Уже давно зрозуміло, що в МП Бога – НЕМАЄ! Тому що Бог – це насамперед любов до ближнього. А там, на жаль, залишилися здебільшого лише політика та гроші.
Відповісти
Вам попи заліпили мізки говном! Очніться!!!!
Відповісти
Ви спочатку вивчіть історію УПЦ особливо анатомію розколу,от тоді зрозумієте чому священник так вчинив,чомусь католики до бабтистів не біжать щоб ті відспівали їх або повінчали...
Відповісти
Правильно, как можно отпевать человека по сути не крещенного ( а все знают что КП являются раскольниками). В церкви записки за некрещеных подавать нельзя.
Відповісти
Бог один, Віра одна а попи забагато на себе беруть, хто має право судити? Піп? може і добре що антихрист не відспівував.
Відповісти
ДІЙСНО ВІРУЮЧІ БАТЬКИ, НЕ БІГАЮТЬ ПО ВСІХ ЦЕРКВАХ- ВІНЧАЮТЬСЯ, ХРЕСТЯТЬ ДІТОК, ПРИЧАЩАЮТЬСЯ І ІНШІ ТАЇНСТВА В ОДНІЙ ЦЕРКВІ І НЕ БІГАЮТЬ ТО ТУДИ, ТО ТУДИ. А У СЕКТАНТІВ, ЩОБ ОДРУЖИТИСЬ, ХРЕЩЕНИЙ У ЦЕРКВІ МУСИТЬ ОХРЕСТИТСЬ У НИХ І ЦЕ ВСЕ НОРМАЛЬНО, ПО ІНШОМУ НІЯК... А ТУТ І БАТЮШКУ НЕ БОЯТЬСЯ ОБІЗВАТИ, ЛЯКАЮТЬ, ЩО ПРИЙДЕ ЛІКУВАТИСЬ... ТА ВАС МОЖЕ ШВИДШЕ ПРИВЕЗУТЬ ДО НЬОГО, А МОЖЕ МЕНЕ НІХТО ТОГО НЕ ЗНАЄ.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні