У Волинській області з церкви, яка перейшла до ПЦУ, зірвали прапор

0
У Волинській області з церкви, яка перейшла до ПЦУ, зірвали прапор
У селі Борочиче Мар'янівської громади Луцького району невідомі зірвали прапор Волинської області біля храму Святого пророка Іллі. Це трапилося у четвер, 5 жовтня.

Про це повідомляють жителі Мар'янівської громади, пише ВСН.

«На території храму святого пророка Іллі був підло зірваний прапор Волинської області, фото доказ прикріпляю,В такий складний час для нашої країни, зовсім не вкладається в голові, де ще знаходяться люди, які спроможні на такі вчинки. Поки одні люди трудяться для розвитку громади та храму, інші думають як нашкодити», - повідомили у дописі.

Ще у 2020 році громада пророка Іллі отримала копію Томоса – документ, що засвідчував зречення борочиченської церкви від зверхності московського патріархату. У 2022 році духовний наставник релігійної громади села Борочиче отець Юрій Зарафутдінов оголосив про перехід у ПЦУ, але за кілька днів передумав і змінив рішення. Врешті, священник пішов на фронт, так і не підтримавши своїх вірян.

Тож у травні 2023 р. парафія остаточно полишила МП, возз’єднавшись із Православною церквою України. У червні відслужили перше богослужіння українською мовою – акафіст, який очолив о. Андрій Сидор. До слова, 15 червня 1989 р. місцеві селяни одні з перших в Україні вивісили Державний прапор на найвищому місці Борочич.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні