У Волинській області прихожани УПЦ МП кричали «ганьба» дружині військового

2
У Волинській області прихожани УПЦ МП кричали «ганьба» дружині військового
У громаді Святителя Миколая села Дарівка Голобської громади Ковельського району, яка на початку листопада перейшла до Православної Церкви України, досі не вщухають церковні баталії.

Про це пише ВСН з посиланням на волинянку Ірину Сех.

Нагадаємо, парафіяни провели збори, проголосувавши за доленосне рішення. З ним представники громади звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла, який задовільнив прохання. Настоятель не підтримав свою паству, тож у Дарівці служитиме інший душпастир.

Проте прихильники МП не погоджуються із рішенням більшості і перешкоджають переходу парафії у ПЦУ. Раніше частина селян разом зі священником, про яких повідомили по телебаченню, що вони залишилися у церкві московського патріархату, обурились. Вони запевняють, що вони – УПЦ, але не МП, а крім того, оскаржують повідомлення представника Волинської єпархії ПЦУ про перехід громади.

«Найбільша брехня року від Московського патріархату. Перше фото, як подає Ніфонт (представник МП). Наступні - реальність. На фото «корінні» жителі села Дарівка! І перлина дня - настоятель «гідно» ховається за плечима вагітної жінки-голобчанки! На вашій совісті сльози дружини військового Вячеслава Бортніка, яку ви цинічно принизили і вслід кричали «Ганьба». Чоловік вже 4 роки захищає нашу неньку Україну!», - йдеться у дописі.

На допис відреагував і сам військовий.

«Хто стояв за МП - ті підтримують і агресію, я це так приймаю. В нас зараз по-іншому не може бути. І звертаюсь до тих хто відкрив свій рот в сторону моєї дружини - запрошую вас і ваших мужчин до себе в окоп відстоювати своє МП», - написав обурений військовий.

Як пишуть користувачі у коментарях, у Голобській громаді прихильниками МП є деякі працівники сільської ради та учителі місцевої школи.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-17

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зазомбовані кацапським сатанатом! Таке вже не лікується.
Відповісти
Теж саме вони і про Вас скажуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні