Відкрився перший у світі музей цифрового живопису

0
4
Відкрився перший у світі музей цифрового живопису
У Парижі відкрився музей цифрового живопису Atelier des Lumière, в якому немає нічого, крім стін, проекторів і колонок.

Про це повідомляє Еспресо із посиланням на видання dezeen.

У ньому проходять мультимедійні виставки, присвячені художникам початку XX століття. Майданчик розташували в будівлі колишнього ливарного заводу.

За словами творців Atelier des Lumière, їх заклад розрахований на людей, які рідко відвідують музеї. Представники галереї вважають, що мультимедійні імерсивні виставки підійдуть аудиторії, яка тільки знайомиться з мистецтвом живопису.

"Культура повинна йти в ногу з часом. Союз мистецтва і цифрових технологій - це, як мені здається, майбутнє популяризації культури", - говорить глава проекту Бруно Монне.

Поки у музею тільки три виставкові зали. У двох з них транслюються картини австрійських художників, в тому числі Густава Клімта і Егона Шиле.

Проекції супроводжуються музикою Вагнера, Шопена і Бетховена.

Представники музею відзначають, що в майбутньому планують показувати не тільки класичний живопис, а й сучасне мистецтво.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні