«Незалежні - це успішні»: про незалежність без пафосу*

0
-1
«Незалежні - це успішні»: про незалежність без пафосу*
Що таке незалежність у простому людському розумінні? Без пафосу, пишних визначень та офіційних формулювань. Чи відчувають її українці? Чи усвідомлюють, що таке - бути незалежними? Чи розуміють свою роль у зміцненні незалежності країни? Чи незалежність країни дорівнює для них особистій незалежності?

Відповіді на ці запитання, напевно, важливіші за сотні промов і виступів з трибун. Ми запитали про це у працівників найпотужнішого підприємства Волині “Кромберг енд Шуберт”. Це люди, які працюють у своїй країні, виготовляючи якісний продукт і подорожуюють, працюючи, по всьому світу (заводи корпорації “Кромберг енд Шуберт” розташовані у 40 країнах, на всіх континентах). “Незалежні - це успішні” - так можна сказати про них. Як вони розуміють та відчувають незалежність? Чи є 24 серпня дня них святом? Що вони бажають собі та знайомим в цей день?


Олександр Шаварський, директор фінансовий

Незалежність - це можливість розвиватися. Працювати, подорожувати, вільно жити, бути громадянином своєї країни. Бути незалежними - це цінувати свої права і усвідомлювати свої обов’язки. Незалежність - це не пафосні поняття, а прості речі, які робить кожен з нас. Всі, хто сумлінно працює в своїй країні, чесно сплачує податки, вчиться новому, щоб втілювати це в життя, роблять вклад у розвиток нової, незалежної країни.
Вітаю всіх колег та земляків із Днем Незалежності, бажаю миру, процвітання, віри у себе та в свою країну.


Славомір Качмарек, директор технічний

Я дев'ять років живу тут, у Луцьку, тут моя робота, мої друзі, місто стало мені рідним, і Україна - це мій другий дім. Тут чудові, талановиті, працьовиті і енергійні люди. Я вірю, що все буде добре, що країна буде розвиватися і впевнено йти своїм шляхом. Незалежність - це впевненість і праця. Я бажаю всім сил, рішучості, терпіння (тому що результат не буває швидким) і наполегливості. Все буде!


Віктор Боровик – керівник проектів та програм у сфері матеріального (нематеріального) виробництва

- Незалежність - це спосіб життя. Брати на себе відповідальність - це незалежність. Розуміти, що від твоєї якісної праці залежить багато - це незалежність. Хотіти розвиватися - це незалежність. Я живу серед вільних і незалежних людей, щодня працюю поруч з тими, хто обрав цей спосіб життя для себе. І я радію та пишаюся цим.
День Незалежності, звичайно, свято. Це - День народження вільної держави. Я всім бажаю мир - мабуть, сьогодні це головне побажання. І впевненості в собі та бажання бути відповідальними. Якщо ми будемо розвивати в собі ці якості, ми збудуємо гідне майбутнє.


Олена Шкляр – провідний економіст з планування

Незалежність - це свобода бути собою. Вільно говорити, дихати, пересуватися, бути в колі родини, мріяти і втілювати свої мрії - це означає бути незалежними. Сьогодні ми маємо можливості для цього. Вважаю, що треба це цінувати.

Я пишаюся своїми колегами, які, створюючи якісну продукцію, заявляють всьому світу - українці варті поваги та довіри. А повага та довіра - це інвестиції, котрі розвивають економіку країни. Економічна незалежність - це фундамент для того, щоб почувати себе вільними.

Бажаю всім не зупинятися, ставити перед собою великі цілі, бути наполегливими та сміливими. І завжди знати: все буде добре, бо це залежить від нас!


Віра Редькович – керівник відділу якості

Якість – це виконувати свою роботу правильно, навіть тоді, коли ніхто не контролює процес. Я переконана, що саме із такого ставлення до своєї роботи починається незалежність. Незалежність - це самоповага і вимогливість до себе.

“Я не зроблю погано” не тому, що хтось контролює чи перевіряє, а тому, що я просто не можу і не хочу зробити погано, тому що я за це відповідаю, тому що це - моя честь та моє ім’я. Якби всі жили за такими принципами, керувалися ними у роботі та житті, наша країна процвітала б. Успішні люди вириваються вперед, використовуючи той час, який інші витрачають даремно.

Я вірю, що так і буде, вірю, що ми дійдемо до цього і бажаю всім сил, твердості у своїх намірах, оптимізму та бажання жити добре на своїй землі, адже ми заслуговуємо на це.


Наталія Лисакевич – заступник начальника відділу з управління персоналом

Незалежність у моєму розумінні - дуже проста річ. Це можливість добре жити на своїй землі, у себе вдома. Цього, мабуть, хоче кожен.
І починається вона з простих дій. Не порушувати правила та закони, поважати довкілля, допомагати тим, хто потребує, вчитися новому, щоб втілювати це в роботі, розвиватися - це все сприяє незалежності людини і утверджує незалежність країни.

Я рада, що працюю в компанії, серед цінностей якої є ці речі. Бажаю всім знайти себе в нашій країні, реалізувати тут свій потенціал, бути щасливими вдома, серед рідних людей. Незалежна країна - це реалізовані люди. Тому треба бути сильними, оптимістичними та підтримувати тих, хто поруч з нами.


Олександр Демчур – головний енергетик

Незалежність для українців сьогодні відчувається по-особливому: зараз йде війна, в якій виборюють право бути вільними і право на майбутнє. Виборюємо це і ми, кожен на своєму робочому місці, у своїх щоденних діях. Злагодженість і взаємопідтримка - на мою думку, це ті риси, які потрібні для того, щоб відстояти незалежність і навести лад у нашій країні. Тому я бажаю всім бути дружними, бути згуртованими, бути командою. Я працюю в колективі, де є міцний командний дух. Ми всі бачимо спільні цілі, підтримуємо один одного, вимогливі до себе і чесні з колегами. Скажу відверто: я переконаний, якби у країні були такі правила, як у нас в компанії, це б дуже її зміцнило.


Ірина Кравчук – майстер

Я - незалежна людина. Я заробляю собі на достойне життя, працюючи в своїй країні, я розвиваюся, роблю кар’єру, маю друзів, подорожую і мрію. Поруч зі мною - також незалежні люди, мої друзі та колеги, які зробили себе самі. Я кожен день бачу людей, які, вибачте, не ниють, а наполегливо і якісно працюють. Вони впевнено будують своє життя, забезпечуюють себе і свої родини, і коли їдуть у відрядження за кордон, з гордість кажуть: я з України. Це і є незалежність. І цього я бажаю всім.


Тетяна Сомова PR-менеджер

Незалежність - це фундамент у житті. На мою думку, відчувати себе вільними - це і означає бути щасливим. Щоб це відчуття з'явилося і міцніло, людина має реалізовуватися, почувати себе цінною для інших, любити те, що робить.
Незалежність - це відчуття власної гідності. Є таке поняття "гонор", воно мені подобається. Гонор - це негласний кодекс честі, який не дозволяє робити свою роботу будь-як, який зобов'язує до відповідальності, у першу чергу перед собою, стимулює тримати марку у всіх своїх дітей.
Працюючи з "Кромберг енд Шуберт" я щодня бачу таких людей: тих, хто живе саме за такими правилами і стандартами, гідно, якісно і відповідально працюючи. Ці люди для мене унікальні, тому, що в них можна навчитися безлічі корисних і правильних речей. Вони - еталон нових українців у моєму розумінні.
Вітаючи з Днем Незалежності, я всім бажаю знайти себе і своє місце в нашій країні. Бо у нас є величезний потенціал і ми просто зобов'язані його реалізувати.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні