Старовинну книгу, яку затримали на «Ягодині», віддали музею

0
-4
Старовинну книгу, яку затримали на «Ягодині», віддали музею
Старовинну книгу, яку хотіли незаконно переправити через «Ягодин», передали Кіровоградському обласному художньому музею.

Книгу вилучили у березні минулого року через порушення митних правил, - повідомляє прес-служба ДФС у Волинській області.

Книга «Земная жизнь Пресвятой Богородицы и описаніе святыхь чудотворных ея иконь, чтимыхь православною церковью на основаніи священнаго писаря и церковныхь преданій» видали у Санкт-Петербурзі у 1903 році.

Комісія Волинської державної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки провела експертизу і виявила її історичну та культурну цінність.

Зібрані на початку минулого століття відомості про ікони Пресвятої Богородиці та їх ілюстрації містились на 813 сторінках. Стародрук перебував у поганому стані: блок розпадався через відсутність обкладинки та корінця, краї сторінок і кутики дуже пошкоджені, відсутні 145-160 сторінки.

Любомльський районний суд конфіскував книгу, а комісія Експертно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей передала на довічне зберігання обласному художньому музею у Кропивницькому. Там книгу мають реставрувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні