Вручати ордени краще за життя, а не біля постаменту, - волинський адвокат

0
-4
 Вручати ордени краще за життя, а не біля постаменту, - волинський адвокат
Волинський адвокат Василь Нагорний вважає, що дякувати атовцям варто за життя. Відтак, він підтримав ідею ветеранів АТО просити у чиновників нагородити орденами двох бійців.

"Так склалось, що в нас більшість бійців нагороджують посмертно. Але, я тут недавно прочитав тлумачення рядків Біблії про те, що після смерті людині «дифірамби» не дуже то й потрібні (краще помолитись). Тому говорити гарні слова, дарувати квіти, дякувати, вручати ордени краще ще за життя, а не біля гранітного постаменту", - пише Нагорний на своїй сторінці у Фейсбуці.

Адвокат зазначає, що правління Волинської спілки ветеранів АТО із Юрієм Дмитруком звернулись до голови ОДА Олександра Савченка з проханням внести подання на розгляд Президента про нагородження двох волинян-учасників АТО орденами.

Один з них - Андрій Зань. 30 липня 2017 року поблизу населеного пункту Березове Донецької області, під час обстрілу системою «Град» отримав вогнепальне уламкове поранення, йому відірвало ліву гомілку.

Будучи пораненим, фактично з відірваною кінцівкою, Андрій надав собі першу медичну допомогу та почав рятувати інших бійців: перев’язував поранених, вводив обезболююче, зупиняв кровотечі, аж поки не втратив свідомість. Згодом йому ампутували ногу.

Наразі чоловік готується до участі в "Іграх нескорених". Його пропонують нагородити орденом За мужність ІІІ ступеня.

Інший - Долайчук Олександр. В 2014 був мобілізований до 72 ОМБр, брав участь у визволенні бійців з "Іловайського котла". У вересні 2014 року поблизу села Петрівське Волновахського р-ну окупанти розпочали наступ із залученням танків. Олександр був один з тих, хто відкрив вогонь з СПГ-9 та підбив два ворожі танки.

Отримавши відсіч, ворог розпочав шалений мінометний обстріл. Боєць отримав контузію, а коли прийшов до тями, то основні сили змінили позиції. Він та ще один військовий вибирались самотужки. В лісопосадці вони знайшли пораненого ст. лейтенанта 14 бату ТРО Черкаської області. Олександр з товаришем надали йому медичну допомогу та забрали з собою, врятувавши життя.

Через добу їм вдалося вийти на підрозділи розвідки 72 бригади. До речі, прапорщик Долайчук в 2014 році за поданням командира в/ч В0849 був представлений до нагородження орденом За мужність ІІІ ступеня, але документи, під час пересилки, були втрачені.

"Варто виправити цю помилку, але побратими певні, що Олександр заслуговує на трохи вищу нагороду - орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня", - пише Нагорний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні