Волинським будівельникам хочуть підвищити зарплату

0
2
Волинським будівельникам хочуть підвищити зарплату
На Волині будівельникам хочуть підвищити зарплату до 7 800 тисяч гривень.

Про це йдеться у проекті рішення «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету». Його розглянули на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, - повідомляє прес-служба Волинської облради.

У проекті пропонують встановити розмір заробітної плати на рівні 7800 гривень при визначенні вартості будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт, технічне переоснащення) об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету.

Зазначається, що це відповідає середньому розряду складності робіт 3,8 для звичайних умов будівництва.

Заступник голови ОДА Сергій Кошарук зауважив, що таким чином, вдасться наблизити кошторисну зарплату будівельників, до реальних заробітків у галузі, які в середньому сягають до 9 тис. 500 грн.

Водночас голова комісії Юрій Цейко заявив, що підтримує ідею підвищення зарплат будівельникам, які працюють на бюджетних об'єктах, але вважає, що від них повинна бути гарантія якості виконання робіт така ж сама, як і в комерційних проектах.

Натомість депутат облради і забудовник ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович зазначив, що будівельники одинаково працюють і в комерційних замовленнях, і на будівництві об'єктів державної чи комунальної інфраструктури. З його слів, проблема якості - в будівельних матеріалах. Адже кошториси бюджетних забудов нерідко передбачають використання дешевих будматеріалів.

Зрештою, проект рішення «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету» рекомендовано винести на сесію та підтримати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні