У Нацбанку пояснили, чому в українців зростають зарплати

0
У Нацбанку пояснили, чому в українців зростають зарплати
В Україні поступово зростають зарплати попри обмежену кількість кваліфікованих працівників на ринку праці. Роботодавці підвищують виплати на тлі кадрових проблем та зростаючої кількості мігрантів.

Про це йдеться у звіті НБУ.

"Зростання зарплат, значні обсяги витрат бюджету на грошове забезпечення військовослужбовців, індексація пенсій (з березня) і підвищення виплат, прив'язаних до мінімальної зарплати, сприяли збільшенню доходів домогосподарств, що, зі свого боку, підтримує споживчий попит", — зазначили в НБУ.

За даними НБУ, на сайтах з пошуку роботи зростає кількість нових вакансій, тобто в Україні зберігається попит на робочу силу. Але опитування представників бізнесу свідчать, що зростає кількість підприємств, яким важко підшукати як кваліфікований, так і некваліфікований персонал. При цьому у Нацбанку підкреслюють, що кількість тих, хто шукає роботу, вимірювана кількістю резюме на сайтах пошуку роботи, продовжує скорочуватися.

"Це може бути наслідком як відновлення зайнятості, так і обмеженої пропозиції робочої сили, у тому числі через мобілізацію та подальшу міграцію", — зазначили у НБУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні