«Нафтогаз» та «Газпром» домовились про «зустріч на Ельбі»

0
2
«Нафтогаз» та «Газпром» домовились про  «зустріч на Ельбі»
НАК "Нафтогаз України" та російський "Газпром" домовились про проведення зустрічі.

Про це повідомила прес-службу НАКу.

Зустріч має відбутися до кінця місяця. під час неї "Нафтогаз" проінформує "Газпром", що не згоден розірвати контракти.

"Крім того, ми надіслали Газпрому вимоги щодо перегляду тарифу. На зустрічі, звісно, буде обговорюватися виконання рішень арбітражу" - повідомив комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.


28 лютого Стокгольмський арбітражний суд зобов'язав "Газпром" доплатити НАК "Нафтогазу України" 4,63 млрд дол. за недопостачання погоджених обсягів газу для транзиту. Проте з урахуванням раніше присудженої на користь "Газпрому" суми за контрактом на постачання, арбітри зробили залік зустрічних вимог, за підсумками якого "Газпром" зобов'язаний заплатити "Нафтогазу" 2,56 млрд дол.

"Газпром" після програшу у Стокгольмському арбітражі за позовом "Нафтогазу" заявив про початок процедури розірвання контрактів з українською компанією на постачання і транзит газу та повернув "Нафтогазу" аванс за березень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні