Хто з українців може не платити за газ

0
Хто з українців може не платити за газ
В Україні існують випадки, коли деякі громадяни продовжують отримувати розрахунки за природний газ, навіть якщо вони не проживають у власному житлі. Важливо знати, як діяти у подібних ситуаціях.

Про це повідомляє Styler з посиланням на пресслужбу Нафтогазу.

Хто може не платити за газ

У компанії "Нафтогаз" пояснили, хто має законне право не сплачувати за природний газ.

Зокрема, у випадках, коли через воєнні обставини особа не може проживати у своєму будинку чи квартирі, виникає питання про подальший рахунок за комунальні послуги, який регулярно надходить навіть при відсутності фактичного проживання.

Це пояснюється тим, що газопостачальник не завжди має інформацію про те, чи проживає хто-небудь у конкретному будинку, а також через те, що споживачі можуть забувати передавати показники лічильника.

Відповідно до чинного законодавства, якщо громадяни не надають дані з приладів обліку газу, відбувається нарахування на основі середньомісячного споживання за попередні періоди.

Як уникнути нарахувань за газ

З метою уникнення нарахувань за газ рекомендується тим, хто не проживає в оселі, щомісяця передавати фактичні, незмінні показники лічильника.

Це можна зручно здійснювати через онлайн-сервіси компанії, такі як чат-боти у Viber або Telegram, особистий кабінет на веб-сайті або спрощена процедура на офіційному порталі компанії.

Також можна вислати письмову заяву оператору, в якій зазначити факт тимчасового непроживання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні