--> На Волині суддю-хабарника відправили на пенсію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині суддю-хабарника відправили на пенсію

0
-5
На Волині суддю-хабарника відправили на пенсію
Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Олег Василюк, якого підозрювали у корупції, подав у відставку.

Відповідне рішення 15 липня 2017 року ухвалила Вища рада правосуддя, - пише Волинське агентство розслідувань.

Суддю Олега Василюка тимчасово відсторонили від роботи у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності – 8 червня його затримали під час отримання 4000 неправомірної вигоди. 15 червня йому було обрано запобіжний захід у вигляді тимчасового зобов’язання, а 11 липня з клопотанням Генпрокурора – відсторонено від посади з притягненням суді до кримінальної відповідальності.

Однак, поки тривало слідство та спливали терміни переобрання запобіжного заходу, які «прогавила» прокуратура – 10 липня він подав заяву про звільнення з посади у відставку.

Таким чином, Вища рада правосуддя врахувала те, що Олег Василюк має достатній для звільнення у відставку стаж роботи і вирішила відпустити його на заслужений відпочинок.

Як йдеться у рішенні, Олег Василюк з 1992 року працював суддею міського, а згодом міськрайонного суду у місті Ковель. Тож він має майже 25 років трудового стажу на цій посаді.

В результаті, замість того, щоб відповідати перед законом за вчинене правопорушення – Олег Василюк успішно вийшов на пенсію. А за це йому належить довічне щомісячне утримання в розмірі 50% розміру заробітної плати + 50% (по 2% за кожен рік роботи). Разом з тим, він отримає вихідну допомогу у розмірі 3-х місячних суддівських зарплат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні