Їздили на роверах та садили дерева: у Луцьку вперше відбувся Екоквест

1
1
Їздили на роверах та садили дерева: у Луцьку вперше відбувся Екоквест
Велосипедний екоквест - своєрідна гра для того, щоб привернути увагу лучан до проблем зміни клімату.

У Луцьку на перший Екоквест під назвою «Сім кроків для збереження клімату», що відбувся в суботу, 3 червня, зібралося три команди.

Учасники об’їхали сім контрольних точок, де вирішували прості екологічні задачі та дізналися чимало цікавих фактів про навколишнє середовище та екологію Луцька.

За правильні відповіді квестери отримували спеціальну валюту – використані батарейки, які потім організатори здали на переробку.

Серед найцікавіших фактів: Луцьк виробляє 250 тонн сміття за добу; середньорічна температура в обласному центрі - 7,8°С; найчистішими в екологічному аспекті є багатоповерхові забудови (двори) в 33-му мікрорайоні, а найзабрудненішими від викидів автотранспорту є вулиця Яровиця та проспект Перемоги.

«Приємно, що відгукнулися на наш захід спортсмени, студенти, школярі, громадські діячі, депутати, підприємці, представники ЗМІ. Серед учасників і священик, і поліцейський – люди різного віку і статусу. Найменшому учасникові – Арсенчику – лише два роки! А це означає, що багато людей вболівають за те, в якому світі ми будемо жити завтра», - прокоментувала голова ГО «Екорух «Твоя земля» Олександра Тимошенко.

На завершення учасники заходу створили на території Луцького зоопарку нову зелену зону, посадивши молоденькі туї та самшит.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кльова реклама длЯ жк яровиця :))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні