В Росії розкритикували нові українські ракети

1
1
В Росії розкритикували нові українські ракети
У ракетно-космічній корпорації "Енергія" не вірять у можливість виробництва українським заводом Південмаш ракет-носіїв для міжнародних проектів "Морський старт" і "Наземний старт".

"Простіше їм полетіти на мітлі, ніж на ракеті без російських двигунів", - заявив у коментарі Интерфаксу генеральний директор РКК "Енергія" Володимир Солнцев, - пише Кореспондент.НЕТ.

Напередодні Південмаш повідомив про укладення контракту з російською компанією S7 Sea Launch на виробництво і поставку 12 ракет-носіїв "Зеніт".

Цей контракт передбачає виготовлення 12 ракет-носіїв для використання у програмах "Морський старт" і "Наземний старт". Зазначалося, що ракети потрібні "для досліджень і використання космосу в мирних цілях у рамках міжнародних космічних проектів".

Виробництво ракет "Зеніт" на потужностях Південмашу було призупинено у 2014 році у зв'язку з фінансовими проблемами в операторів проектів "Морський старт" і "Наземний старт".

Відзначимо, що розгінний блок ДМ-SL для цих ракет розроблений і виробляється в російському РКК "Енергія".

Раніше ракета із двигуном Південмашу запустила супутник компанії Google.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дратуються,значить все правильно робимо.Нехай вони за саоііми відрами диаляться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні