«Чоловік служить в АТО і я не можу стояти осторонь», - лучанка, яка склала присягу

2
5
«Чоловік служить в АТО і я не можу стояти осторонь», - лучанка, яка склала присягу
У Луцьку прийняли присягу на вірність Україні 7 українських воїнів, серед яких 6 жінок.

11 лютого, Луцька військова частина А 2466 поповнилась новими воїнами, які присягнули на вірність українському народові та державі.

Благословляли нововобранців та помолилися за їхнє здоров'я і мир в Україні священники Української православної церкви Київського патріархату.

"ТЕТЯНА ДОЛЖКО - РУШІЙНИЙ МЕХАНІЗМ ВОЛОНТЕРСТВА НА ВОЛИНІ"


"Я приємно вражений тим, що командир підрозділу глибоко віруюча людина. Побачив у ньому те, що має бути в кожного - служіння Богу та Україні", - розповів в коментарі для Волинь24 отець Михайло(Бучак).

Стосовно того, що більшість воїнів - жінки, священик сказав, що не бачить в цьому нічого поганого.

"В будь-якому підрозділі є такі завдання, які краще виконують жінки, тому тут немає нічого поганого. Все залежить від командира, як він буде ці обов'язки розподіляти і керувати своїми особовим складом", - додав душпастир.

Також капелан приємно відгукнувся про одну з жінок, які приймали присягу.

"Давно знайомий із Тетяною і було дуже приємно бачити її тут. Можу сказати, що Таня Должко - це такий рушійний механізм волонтерства на Волині", - зауважив отець Михайло.




"Я ТРИ РОКИ ДО ЦЬОГО ЙШЛА"

Тетяна Должко, розповіла, що майже три роки керувала волонтерською групою а згодом Благодійною організацією "Благодійни фонд "Волинь СОС".

"Ми допомагали як військовим на передовій, так і демобілізованим бійцям, їх сімям тут на мирній території, допомагали переселенцям із Донбасу. В принципі я і надалі займаюсь тим чим займалась у волонтерстві, для мене особисто майже нічого не змінилось хіба що збільшилась відповідальність та розширився спектр обовязків, - каже волонтерка.

"Я три роки до цього йшла, все моє життя уже тісно звязане із армією, чоловік теж служить в українському війську і обороняє країну в зоні АТО. Я не могла стояти остронь, і коли волонтерство вичерпало себе та стало малорезультативним, оскільки держава зайняла свою роль у забезпеченні війська, настав момент застосувати свої знання та вміння безпосередньо в українському війську", - додає жінка.

Також Тетяна Должко, розповіла, що в кожного будуть свої обов'язки і всі вони, як і в хлопців на передовій спрямовані на зміцнення української армії та до наближення перемоги у цій війні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сильна жінка та справжня українка.
Відповісти
скоро всі підем в ато і контрактники роботи все більше і більше немає
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні