У Луцьку допомагатимуть освоїтись демобілізованим

0
-1
У Луцьку допомагатимуть освоїтись демобілізованим
Представники організацій, що відстоюють інтереси бійців АТО, просять у Луцькради розробити програму підтримки демобілізованих.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 23 вересня, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

На переконання луцьких бійців, на цей час міська влада працює лише у напрямку підтримки мобілізованих. Натомість бійці, які приходять зі Сходу України, залишаються наодинці зі своїми проблемами.

Особливо гострою нині є проблема реабілітації бійців після повернення з війни.

Голова Луцької міської організації воїнів АТО Волині Олег Кобилинський висловився:

«Справа в тому, що зараз проходить демобілізація шостої хвилі, це остання хвиля, демобілізованих більше не буде, будуть тільки контрактники. Психологічну реабілітацію в Луцьку пройшли тільки шістнадцятеро людей, санаторно-курортне лікування – одинадцятеро. Це приблизно два відстоки від всієї кількості, це дуже мало».

Тож, на його думку, варто підготувати відповідну програму підтримки демобілізованих бійців.

Член депутатської комісії Ігор Поліщук запевнив, що майже в кожному районі Волині є програма реабілітації демобілізованих, у Луцьку ж – немає.

«Це цілий комплекс соціальної, психологічної адаптації з подальшою допомогою влаштувати життя. Треба розробити цю програму і подати її на розгляд жовтневої сесії», – сказав Поліщук.

Депутати також озвучили той факт, що надзвичайно велика проблема у сім’ях, в які повертаються хлопці.

«Хлопці приходять додому зовсім іншими. Треба адаптація цілих сімей. З цією категорією треба дуже обережно, але з повагою працювати. Це хлопці, які вміють тримати зброю, які бачили кров. Це бомба сповільненої дії», – висловився з цього приводу депутат Олександр Кравченко.

Керівник Волинської обласної організації ветеранів АТО Ярослав Мудрик висловив думку про те, що варто напрацювати відповідну велику програму.

Зрештою ж, члени комісії зійшлися на думці, що така програма у перспективі повинна з’явитися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні