Фартовий вечір: «Волинь» - «Зірка» 1:0

0
3
Фартовий вечір: «Волинь» - «Зірка» 1:0
Волиняни у 4-му турі здобули першу перемогу у нинішньому чемпіонаті в Прем’єр-лізі. В рідних стінах був битий дебютант еліти українського футболу - кропивницька «Зірка». Однак попри звитягу, до команди Кварцяного є чимало запитань щодо організації гри.

Гол: Баєнко 73 аг
«Волинь»: Кічак, Романюк, Міха, Р.Никитюк, Шаповал (Дудік 70), Деда (Задерецький 46), Герасимюк, Чепелюк, Мемешев, Хомченко, Петров (Тетеренко 74)
Тренер: Віталій Кварцяний
«Зірка»: Паст, Баєнко, Кучеренко, Ковальов, Бацула, Лупашко, Попов (Білоног 71), Гавриш (Локтіонов 85), Загальський (Зубков 68), Щедрий, Сітало
Тренер: Сергій Лавриненко


НОРМАЛЬНІ ПЕРСПЕКТИВИ, АЛЕ...

На цей матч покладали великі надії вболівальники «хрестоносців». Мовляв, якщо не вигравати вдома у екс-кіровоградців, тоді в кого? Тим паче, що у гостей намітилися кадрові зміни на тренерському містку. До того ж команду залишив капітан Олег Допілка.

«Зірка» доволі результативно грає. Адже до цього матчу в кожному з поєдинків червоно-жовті відзначалися у воротах суперника. Натомість «Волинь» високою результативністю не радує. До того ж у господарів, через ушкодження, не зміг взяти участі у грі нападник Анатолій Діденко. Крім цього у зв’язку з дискваліфікацію пропускав поєдинок основний центральний захисник Артем Шабанов.



Тож у «хрестоносців» стартовий склад виглядав так: Кичак у воротах. Зліва на право в обороні: Шаповал, Міха, Никиктюк, Романюк. В центрі півзахисту грали Герасимюк і Чепелюк. На флангах діяли Мемешев і Деда. На вістрі діяв Петров, а під ним Хомченко.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: ШЕДЕВРУ НЕ СТАЛОСЯ

Перші хвилини пройшли під диктовку кропивницької «Зірки». І вже на сьомій хвилині гості навіть заробили кутовий, після того як Кичак не втримав м’яч у руках. Розіграш стандарту закінчився ударом в руки голкіперу волинян. Бомбардування воріт «хрестоносців» продовжувалося увесь перший тайм. Тому нудьгувати воротарю лучан не доводилося.

Спочатку Гавриш перебуваючи в центрі штрафного майданчика пальнув в перекладину. Згодом Щедрий небезпечно виконав штрафний: м’яч летів у верхній кут, однак Кичак був на місці. Як і після удару Загальського.



А на 38 хвилині стадіон полегшено видихнув, коли Попов злету поцілив шкіряного у поперечку! Шедевру не сталося. На компенсованій до першого тайму хвилині стовідсоткову нагоду змарнував Віталій Гавриш. Гравець «Зірки» вийшов віч-на-віч з Кичаком, але переграти голкіпера «хрестоносців» не зумів.

ДРУГИЙ ТАЙМ: ГОСТІ ЗАБИЛИ САМ СОБІ

Після першої половини гри рахунок міг бути дуже невтішним для волинян. Щонайменше тричі гості мали забивати у ворота «Волині». Натомість лучани до хвилини 25 навіть не могли перейти центр поля. Про якісь небезпечні моменти годі й говорити.

Другий тайм господарі почали дещо веселіше і навіть почали загрожувати воротам Паста. Спочатку небезпечно головою бив Міха. А потім хорошу нагоду на 62 хвилині мав Хомченко обігравши кілька суперників. Утім удар у кут вийшов занадто слабким.

Екс-кіровоградці таки забили в цьому матчі, однак на радість нечисленних вболівальників у Луцьку, в свої ворота. Дудік, який замінив Шаповала, запресенгував захисника «Зірки» Баєнка і той поспіхом скинув головою м’яч своєму голкіперу. Але пас назад виявився настільки невдалим, що воротар «Зірки» був змушений діставати шкіряного з сітки власних воріт: 1:0.



До кінця гри команди обмінялися ударами, але особливої небезпеки вони не несли. Багато боротьби і браку в передачах: саме так закінчували цей матч «Волинь» і «Зірка». Одна помилка команди з Кропивницього і шалений фарт у першому таймі для лучан, у підсумку поповнили очкову скарбничку «хрестоносців».

* * *

Втім попри перемогу гра підопічних Кварцяного бажає кращого. І справа не тільки у тому, що в основі грають вчорашні дублери. Але й тому що у більшості гравців відсутній знаменитий волинський бійцівський дух. Адже саме ним завжди славилася команда з Луцька. Хоча переможців не судять. І три очки - це очки. Тим паче, що на сьогодні, ці залікові бали неабияк потрібні «Волині».

Вадим РЕМІСЬКО (для "Волинь24")
Теги: футбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні