--> Арестович попередив білорусів про наслідки наступу через Волинську область | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Арестович попередив білорусів про наслідки наступу через Волинську область

0
 Арестович попередив білорусів про наслідки наступу через Волинську область
Ледь не кожного дня появляється все більше чуток про те, що Білорусь готується до прийому озброєння, військової техніки та особистого складу військ росії, або може й сама вступити у війну. Також є ймовірність, що ворожі війська через Гомель знову хочуть напасти на Київ та Чернігів, пише 24 канал.

Проте радник Офісу Президента попередив білорусів, що це вкрай погана ідея. Олексій Арестович про це розповів в коментарі російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Ядерний удар з Білорусі
Навіть попри те, що у росії уже не професійні війська, путін хоче повторити наступ на Київ, сподіваючись задавити кількістю. Проте Арестович поставив риторичне питання: якщо «ми за місяць перемолотили суперпрофесійні частини, що буде з мобілізованими».

«Я думаю, що ми терпіти (обстріли з Білорусі) не станемо цього разу. Чекати чергової Бучі, чергового Гостомеля, навали цих мобілізованих тощо», – підкреслив Арестович.

Також не раз Білорусь пробувала перекинути відповідальність за обстріли з її території на росію. Проте якщо країна-агресорка вдарить з території Білорусі ядерною зброєю – це не спрацює. Відповідь тоді, на думку Арестовича, можлива не лише по країні, яка натисла на червону кнопку

«При тому відповідь може бути не лише українська», – підкреслив радник ОП та вкотре закликав не відкривати скриньку Пандори.

Можливий наступ через Житомирську та Волинську області
Арестович також попередив білорусів й щодо можливості безпосереднього наступу. Він підкреслив – як 24 лютого більше не буде. Українці готові і українці злі.

«Там вас чекають з великим нетерпінням. HIMARS, 155 міліметрова артилерія, мобілізовані та дуже злі війська і добрий край традицій УПА, де в кожному домі пам'ятають, як це робиться. Ми готові, не робіть дурниць», – підкреслив він.

Вздовж кордону на Півдні тривають навчання Національної гвардії, прикордонників, ЗСУ тощо. Вони відпрацьовують саме такі можливі сценарії.

В українців залишилась пам'ять щодо трагічних подій від початку повномасштабного вторгнення, щодо катувань та масових поховань, зокрема, у Бучі, Ірпені, Гостомелі. Тож Арестович наголосив білорусам, що рухатися знову на Бучу – це найгірше, що може трапитися у їхній незаздрісній долі та короткому житті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні