8 Березня – не єдиний день, коли жінкам треба дарувати квіти, - волинський історик

6
1
8 Березня – не єдиний день, коли жінкам треба дарувати квіти, - волинський історик
Представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук вважає, що 8 Березня – Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир, а не радянський Міжнародний жіночий день, у який чоловіки розщедрюються на квіти та увагу.

Про це вона розповіла у коментарі «Волинь24».

«Я не визнаю радянської традиції святкування 8 Березня, бо вона не демонструє повагу до жінок. Так виходить, що тільки у цей день чоловіки виявляють повагу, згадують, що жінкам потрібно дарувати увагу, подарунки, квіти. Я б хотіла, аби це було щиро, без календарного позначення. Потрібно, щоб і навпаки жінки до чоловіків уважно ставилися», - зауважила Леся Бондарук.

За її словами, цей день потрібно відзначати, однак під іншим кутом.
«У нас є багато правових проблем, зокрема, у ставленні роботодавців до жінок, наші жінки менше заробляють за одну й ту ж роботу, до жінок ставляться з пересторогою, мовляв, вони можуть піти в декрет тощо», - наголосила історик.

Леся Бондарук зазначила, що Інститут національної пам’яті пропонує не робити 8 Березня вихідним, адже в Україні святкують низку міжнародних днів без вихідного, як от 1 червня – Міжнародний день захисту прав дітей, 15 вересня – Міжнародний день демократії, 15 травня – Міжнародний день сім’ї, тому виходить, що якомусь святу надають перевагу.

«Ми таким чином поділяємо когось на перше місце, когось – на друге. Це дискримінація. Міжнародний день боротьби за права жінок має право бути в українському календарі, але без статусу вихідного дня», - сказала Бондарук.

І додала, що не святкує 8 Березня, а збирається з друзями, аби обговорити проблеми рівності жінок і чоловіків у світі та знайти шляхи вирішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли у людей щось хочуть забрати (в даному випадку свято й вихідний), це неодмінно роблять під гарним ідеологічним соусом.
Відповісти
В совку жінки були приниженні, сприймались другим сортом, тому комуняки започаткували показушне свято .
Відповісти
брехня, це традиції ваші погані жіку зводять до стану худоби.
Відповісти
Де таке було? Я жила при совку не було такого.
Відповісти
Тиць-пездиць! А я хотів Лесю привітати. Що ж тепер буде?
Відповісти
сам факт, що Леся як жінка взагалі має право якогось голосу, відбувається завдяки жінкам того часу, які його вибороли. ай би рота закрили врешті на цей день, сусліки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні