Це приниження жінок, - волинський історик про 8 Березня

8
1
Це приниження жінок, - волинський історик про 8 Березня
Волинський історик Володимир Пришляк вважає, що 8 Березня принижує гідність жінок, адже їм потрібно приділяти увагу не лише в цей день.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24».

За словами Володимира Пришляка, 8 Березня не повинне бути вихідним днем, бо такий крок – дань «совковості» і тоталітарному режиму.

«Європа ставиться до нього індиферентно (ред. – байдуже). Але якщо ми незалежна Україна, якщо ми проголосили проєвропейський курс, треба до нього ставитися не на рівні державного свята. 8 Березня потрібно зробити робочим, народ буде тихенько святкувати, як і 23 лютого», - зауважив він.

В Україні є свій відповідник 8 Березня – День матері, каже історик, і наголошує, що жінкам потрібно приділяти увагу не лише один день в році.

«Чому у 1991 році не можна було переламати стереотип про 8 Марта? Першовитоки свята для української ментальності чужі і нав’язані. Ми вбиваємо молодшому поколінню, що ми є правонаступниками радянського тоталітарного минулого, яке нищило нас, але ми от підтримуємо, бо ми толерантні, усіх сприймаємо.

Жінок треба любити щодня, а не лише 8 Березня. Це приниження жінки, бо її вітають лише 8-го, а 9-го березня вже ні, їй квіти не треба дарувати», - обурився історик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну яке приниження? Ну отримає жінка свій подарунок і квіти, що ж у цьому поганого? Якщо поруч хорошиц чоловій, то жінка прото отримує більше подарунків і просто так і на 8 березня. А якщо поганий, то й на 8 березня не отримає. А розвивати тему треба святкувати чи ні безглуздо. Хто хоче хай святкує, хто не хоче не буде. Хай кожен залишиться при своїй думці і не треба нав'язувати жінкам цю ганебну думку про приниження.
Відповісти
Пришляк зажав гроші на подарка на 8-е березня, вот і отмазкі шукає)
Відповісти
Ну то невітай своіх жінок...нащо ото мусолити тему.
Відповісти
У цуцика на дворі ще забули спитати про 8 березня :)))
Відповісти
ідіть на...й зі своєю увагою, як же можна бути таким тупим і називатись істориком?
Відповісти
Тільки жінки можуть сказати,як відносяться до свята.Мені воно подобається,а якщо історик жадний,нехай не святкує.
І в нас мають бути свої свята,а на такі самі як в західній Європі.Ми маємо бути самі собою,а не чиєюсь копією.
Відповісти
Ну тоді і День матері - це теж приниження для жінок-матерів, адже мамам можна квіти без приводу дарити і любити, тим більше не всі жінки є матерями, щоб порівнювати ці свята.
Відповісти
Не всі жінки, на жаль, змогли стати мамами. Їм що святкувати в день матері?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні