На околиці Луцька забігають лисиці

0
3
На околиці Луцька забігають лисиці
Лучани почали помічати лисиць на околицях міста. Директор КП "Ласка" каже, що це через невелику кількість "бродячих" тварин.

Про це пишуть Волинські новини.

«Як свідчить практика європейських країн – місце одного виду займає інший. В Англії після того, як повністю вирішили проблему з безпритульними собаками, на їхнє місце прийшли лисиці. Їх можна побачити мало не біля кожного будинку, а місце котів зайняли щурі. Втім, в Англії це не стало катастрофою, адже там немає проблеми зі сказом. Взагалі у європейських країнах для профілактики сказу з вертольотів розкидають у ліса вакцини для диких тварин. В Україні цей проект працює лише у буферній зоні біля кордонів сусідніх країн, які виділяють на це кошти», - пояснює Новарчук.

Нагадаємо, на Волині у жовтні 2017 року вакцину від сказу розкидали літаками.

Проте, за словами Новарчук, для Луцька така ситуація є неприйнятною. Тому під час відлову псів, за згодою мешканців і після стерилізації та вакцинації, їх можуть повертати назад.

«У Луцьку ми працюємо так, щоб невелика кількість соціалізованих собак та котів лишилися на теренах міста, але щоб їхня кількість була мінімальною, аби не створювати проблеми лучанам. Загалом, те, що лисиці ходять Луцьком, є свідченням суттєвого зменшення безпритульних собак», - розповідає директор КП «Ласка».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Боротьба зі сказом: у Рожищенському районі відстрілюватимуть лисиць

Окрім того, закликає лучан при виявлені лисиць відразу телефонувати в КП, адже ті можуть бути хворі на сказ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні