Якою буде реклама в інтернеті у 2018 році

0
-2
Якою буде реклама в інтернеті у 2018 році
Щоб достукатися до своєї аудиторії, тепер потрібно віртуозно розбиратися в роботі месенджерів, працювати з відео і вміти розповідати історії

2018 рік стане новим етапом інформаційного божевілля, - пише експерт у сфері PR Ксенія Омельченко у блозі для «Новое время».

Отже, PR і просування бренду в медіа та соціальних мережах отримають додатковий виток розвитку. В умовах постійного інформаційного шуму, тонн повідомлень і інфоприводів, PR-фахівцям і власникам бізнесу доведеться шукати нові, часом спритні, шляхи комунікацій зі своєю цільовою аудиторією.

Згадаю про п’ять головних тенденцій в сфері комунікацій у 2018 році. Загалом, запам'ятовуйте і беріть на озброєння - наступний PR-сезон буде цікавий!

1.Бренди-особистості

Бренди будуть відходити від простих, часом знеособлених, корпоративних профілів. Куди прийдуть? Звичайно, до особистісного позиціонування. У компаній буде визначений (публічний або анонімний) представник в соціальних мережах, від імені якого буде вестися комунікація.

Раніше робота з персональним брендом топ-менеджера починалася і закінчувалася на інтерв'ю в бізнес-виданні або виступі на конференції. Тепер у керівника повинен бути характерний стиль і сильний бренд в інформаційному полі, зокрема, в соціальних мережах.

Це ефективний спосіб спілкування з цільовою аудиторією, стейкхолдерами, партнерами і колегами. Залишається розповідати про свої ідеї та думки, ділитися подіями та враженнями, і головне - створювати соціальний капітал.

2. Ідемо в месенджери

Спілкування в месенджерах і мобілізація набирає обертів уже не перший рік. Реклама в месенджерах, канали в Телеграмі, брендовані стікери і чат-боти - все це буде посилено розвиватися в 2018 році. Наприклад, телеграм-канали вже позиціонуються як нові онлайн-ЗМІ, а Facebook тестує запуск рекламних оголошень в Messenger. Отже, до мессенджерів варто придивитися.

3. «Відеолізуйтесь»

Чим нам запам'ятався 2017 рік? Звичайно, бумом потокових відео - Stories, трансляції і прямі ефіри.

У 2018 відео візьме нову вершину, адже зараз не залишилося жодної соціальної мережі, де відсутня можливість зробити стрім, додати промо або показати пряму трансляцію. В середньому ми запам'ятовуємо близько 95% інформації, яку отримали під час перегляду ролика, і тільки 10% після прочитання тексту.

Реклама з відео спрацьовує краще і отримує більше конверсії, лайків, репостів і всього, за що ми так женемося. І, згадайте, що навіть відео-відгуки про компанії заходять набагато краще, ніж всілякі скани з подяками.

Але і тут варто ставити питання «про що відео і для кого?». З іншого боку, і обмежень для польоту фантазії немає. Вибирай, що душа забажає - від анімаційної графіки і бекстейдж до інтерв'ю і надихаючих роликів.

4. Контент-стратегія

Контент - всьому голова. Люди в соціальних мережах не тільки дивляться фото і відео, але ще і читають. Особливо, в Facebook. Хоча для початку варто визначитися, хто ви і де ваша аудиторія, про що ви хочете їй розповісти і навіщо. Не варто щотижня міняти стратегію.

5. Сторітеллінг

Люди люблять історії, особливо в різних медіа-форматах. Для історій важливий контент і креатив. Складні історії і повідомлення легше розповісти через захоплюючі історії. Грайтеся з заголовками, не бійтеся лонгрідов і підбирайте «смачний» віжуал (фото, відео, анімації, інфографіку).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні