Чоловік, який нападав на жінок у Нововолинську - психічнохворий

0
-9
Чоловік, який нападав на жінок у Нововолинську - психічнохворий
Чоловік, який нападав на жінок в центрі Нововолинська, має психічне захворювання.

Працівники поліції провели профілактичну бесіду з чоловіком та його батьками з приводу надання йому медичної допомоги, - пише "Буг".

Нагадаємо, що у Нововолинську чоловік декілька раз нападав на жінок. 39-річний чоловік проживає в будинку неподалік разом з батьками.

У четвер, 14-го грудня поліція отримала заяву від потерпілої на даного чоловіка. Він перебуває на обліку в психіатра, його має обстежити лікар та вирішити питання щодо надання медичної допомоги.

Заступник начальника Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук розповів, що знають про ситуацію, яка склалася в місті.

Галащук пояснив, що відповідно до чинного законодавства щодо таких осіб вони можуть подавати клопотання для примусового направлення на госпіталізцію в психоневрологічне відділення нововолинської лікарні. Затримати чоловіка не мають права, так як і не має достатніх підстав. Є лише одна заява, а інші потерпілі не звертаються в поліцію.

Довідково

В Україні діє закон “Про психіатричну допомогу“, який визначає правові та організаційні засади забезпечення громадян психіатричною допомогою. У 2016-му році рішенням Конституційного суду України до закону були внесені зміни, який посилив захист прав та свобод осіб із психічними захворюваннями.

Тому і поліція і навіть медики не можуть примусово госпіталізувати особу до лікарні, а тим більше затримати. Для надання медичної допомоги потрібна згода не лише батьків, але і самого чоловіка або наявність достатніх підстав для лікування в стаціонарі, якщо він заперечує.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні