В СНУ назвали закон про декомунізацію неконституційним

5
6
В СНУ назвали закон про декомунізацію неконституційним
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки засудили закон про декомунізацію, назвавши його "нечітким" і "занадто широким за охопленням".

Східноєвропейський університет імені Лесі Українки виступив за визнання неконституційним Закону України про декомунізацію.

Такі висновки зачитали на засіданні Великої палати Конституційного суду, передає "5 канал".

Такої самої думки і науковці Донецького університету імені Василя Стуса, що тимчасово розташований у Вінниці. А в Одеській юридичній академії вважають неконституційним не весь закон, а окремі його норми.

У КСУ саме почали розгляд подання 46 народних депутатів від "Опозиційного блоку" та інших фракцій. Ті просять перевірити на конституційність Закон "Про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки", який був ухвалений у квітні 2015 року як такий, що порушує сім статей Основного закону України.

У зв'язку з цим Конституційний суд звернувся за експертною думкою до Президента України, голови Верховної Ради, Інституту національної пам'яті, Інституту держави і права, однієї громадської організації та восьми національних університетів.

"Науковці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки дійшли висновку, що більшість положень закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" суперечать ряду міжнародних правових норм та Конституції України. Вони наголосили на тому, що є достатньо підстав для визнання його неконституційним у цілому", - заявив суддя-доповідач у справі Віктор Колісник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заберіть у них головний корпус, при їніх улублених комуняках корпус не належав університету.
Відповісти
неймовірно. викладачі ще не відучилися читати і аналізувати.
Відповісти
казали ідіотам, ретельніше треба законотворчі документи опрацьовувати. але тупість перемогла здоровий глузд.
Відповісти
Нарешті.. почали люди думати і аналізувати а не тупо слухати акатеміга і прохвезора з клоаки
Відповісти
Яка декомунізація? То все для замилювання очей, а вся влада живе і працює по тих стандартах і самі були комуно-комсомольськими ватажками, то про що мова?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні