Студенти СНУ запевнили, що у виші не виступають проти декомунізації

6
-1
Студенти СНУ запевнили, що у виші не виступають проти декомунізації
У Студентській раді Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки заявили, що у виші сповідують принципи демократичного суспільства.

Заяву Студентської ради оприлюднили на офіційному сайті університету.

Нагадаємо, науковці Східноєвропейського університету подали до Конституційного суду України висновки, в яких йдеться про те, що закон про декомунізацію нібито не відповідає багатьом міжнародним правовим нормам та Конституції України.

Згодом ректор вишу Ігор Коцан заявив, що такі висновки – позиція окремих викладачів, а не вишу загалом.

Свою заяву оприлюднила й Студентська рада.

«У ситуації, що склалася Студентська рада Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки хоче завірити громадськість у чіткій і послідовній патріотичній позиції як студентства, так і керівництва вишу», - написали студенти.

«З моменту прийняття ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» студрада неодноразово ініціювала перейменування вулиць міста Луцька на честь видатних постатей української історії та сучасності. Ці ідеї завжди отримували всебічну підтримку від ректора Ігоря Коцана", - наголосили вони.

Як запевняють представники студради, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки підтримує державну стратегію розвитку демократичного суспільства та категорично засуджує злочини комуністичного, нацистського та інших тоталітарних режимів в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що, пане, страшно стало? То вирішили заявами студентів захиститись? Правильно! Та й всяким членам студради типу Ольки Л. буде плюс під час сесії.
Відповісти
Думали , що ніхто нічого не дізнається . Тишком-нишком . Подвійна ганьба , бо університет Західної України
Відповісти
в чому ганьба?? Що люди мають голови а не каструлі??
Відповісти
А хто студентів питає? Їхня справа прапорами обмотавшись стрибати та тішитись що вони не москалі.Розумних з їх числа інші не слухають а скачуть.. То кого цікавить їхня думка?
Відповісти
Останній тип з такою ж риторикою, як у тебе, тепер підпрацьовує лісником у Ростові...
Відповісти
моє студенство було у 1978-1983 роках. теперішня якість навчання і патріотизм до того часу не наставиться. а тоталітаризм - тим паче.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні