Суд скасує незаконне рішення Луцької мерії щодо регламенту

1
5
Суд скасує незаконне рішення Луцької мерії щодо регламенту
Луцький міськрайонний суд задовольнив позов депутата Артема Запотоцького про скасування рішення про зміни до регламенту Луцькради у понеділок, 10 липня.

Незаконні зміни до Регламенту міської ради депутати вносили для того, аби швидко замінити секретаря, - пише Район.Луцьк.

Артем Запотоцький 30 червня подав позов на міську раду, у якому просив скасувати це рішення, бо його внесли в порядок денний з порушенням процедури, а саме це суперечить чинним законам України.

«По великому рахунку – це порушення закону про місцеве самоврядування і порушення способу внесення змін до регламенту, діючого на той момент. Закон чітко передбачає обставини, коли може головувати депутат, скільки часу повинно для цього пройти, прохання про скликання. Два тижні, якщо не скликають, тоді збирається рада, обирають одного депутата, який головує. Це стаття 46 Закону України про місцеве самоврядування», – прокоментував ситуацію Запотоцький.

Також він додав, що зміни в регламент були зроблені для того, щоб легітимізувати голосування та підписання документів депутатом, який це робив. Вони зменшують кількість перерв, але менше з тим, це наше право, яке не може бути обмеженим. І найголовніше, пов'язане з цими змінами – легітимізувати зміну секретаря.

На апеліцяю від відповідача у цій справі депутат очікує найменше, адже вважає, що у цьому немає потреби.

«Я не очікую на апеляцію, тому що регламент зробив свою роботу. Я не бачу доцільним їм подавати будь-які апеляційні скарги. Це їхнє право, яке охоронюване законом, про що вони забувають», – каже чоловік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запотоцький є самим чесним і порядним депутатом цього скликання. На відміну від грязних махінаторів з Укропу і Батьківщини він є щирою і мужньою людиною, яка не дивлячись на важке поранення отримане на майдані, залишилася достойним свого звання - Людина з великої літери. Не дивлячись на те що було небагато шансів на його лікування, Ізраїльські лікарі зробили неймовірне і сьоьгодні Артем веде активне життя. Добрі люди, в тому числі і з Континіму зібрали тоді кошти на його порятунок. А от фонд Укропу я не чув щоб допоміг, тому що цей фонд все що робить, лише коли бачить якусь вигоду для його власника, в т. ч. для прямого підкупу виборців. А те беззаконня яке Укроп творить в міській раді, повністю руйнує віру лучан в справедливість і закон.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні