Суд над беркутівцями: допитали депутата Луцькради

0
2
Суд над беркутівцями: допитали депутата Луцькради
У Святошинському райсуді столиці у рамках розгляду справи щодо розстрілів учасників Революції гідності бійцями "Беркуту" допитали депутата Луцької міської ради Артема Запотоцького, який отримав поранення зранку 20 лютого 2014 року на Майдані.

На лаві підсудних – п'ятеро беркутівців, - йдеться у сюжеті 5 каналу.

Артем Запотоцький свідчив у режимі відеоконференції з Луцька. 20 лютого 2014 року він допомагав активістам будувати барикади біля Жовтневого палацу. Коли Артем перебігав мостом над вулицею Інститутською, близько 9-ї ранку, куля влучила йому у спину.

Згадує: "Різкий поштовх у спину – і я уже себе усвідомлюю на землі. Головою до Жовтневого, мені не вистачає кисню. Перша думка: добре, що я був у шоломі, бо вдарився головою б так досить добре. Різкий біль у ділянці живота наче розітнув, і м'язи фактично перестали слухатися – починаючи від грудей і донизу".

Куля пошкодила хребет. Тепер 38-річний Артем прикутий до інвалідного візка. Він упевнений: стріляли з боку Жовтневого палацу. "Більше немає звідки. Влучити мені в спину по-іншому неможливо. І як рухалася куля… Я усвідомлюю: якщо був би інший кут, вона влучила би в мене і вийшла через серце", - каже Запотоцький.

Для ідентифікації Артема суддя вивчає тогочасні фото і відео слідчого експерименту. Адвокати припускають: це міг бути і рикошет.

"Є дані, які не виключають, що це може бути рикошет. Експерт, котрий проводив судово-балістичну експертизу, на яку посилається сторона обвинувачення, судом визнаний таким, який не може проводити судово-балістичної експертизи", – заявляє адвокат Олександр Горошинський.

Прокурори заперечують, адже куля майже неушкоджена, що виключає можливість рикошету.

"Це практично непошкоджена куля, яка була видалена з його тіла. В подальшому вона долучена до матеріалів провадження і оглянута. Тобто, відповідна куля має калібр 7,62×39 мм, який використовувала саме спецрота "Беркут", саме тими автоматами, які їм видали", – наголошує прокурор відділу Департаменту спецрозслідувань ГПУ Яніс Сімонов.

Уже 24 квітня суд продовжить допитувати потерпілих – їх залишилося 27.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні